Comic-Con: filmové adaptace

City of Bones 

První díl oblíbené nadpřirozené sextalogie o lovcích démonů se na česká plátna kin dostane 12. září 2013. Marketingová kampaň k filmu je obrovská, fanoušci jsou každý den zaplavováni novými fotkami, rozhovory a dalšími zajímavostmi. Ve Spojených státech si můžete pořídit také speciální makeup k filmu, filmové plakáty, pohledy i reedici prvního dílu s filmovou obálkou. V plánu je také oficiální filmový průvodce. Obou knih bychom se měli dočkat i v češtině. 

Není se tedy čemu divit, že byl filmový panel na Comic-Conu narvaný k prasknutí. Můžete se na záznam podívat třeba tady. Kromě herců se na panelu objevila také autorka knižní předlohy Cassandra Clare, na které bylo poznat, že si pozornost náramně užívá. Mezi perličkami z natáčení bylo například řečeno, že se v prvním filmu objeví také polibek, který by fanoušci nejspíš nečekali. Nepůjde totiž o polibek mezi hlavními hrdiny, ale spíše těmi vedlejšími. Lily řekla, že nejtěžší pro ni na roli Clary byly kratičké sukně a vysoké podpatky. Kevin na to, že pro něj bylo nejtěžší částí hraní pracovat s Bowerem (filmový Jace). Pro Jamieho to byla čokoláda, kterou nesměl jíst. 

Sotva byl dokončen první díl, který se v příštích měsících dostane do kin, produkce filmu na Twitteru 21. července oznámila, že natáčení pokračování – City of Ashes – začne v Torontu už 23. září. 

Ender’s Game 

Fanoušci Enderovy hry si mohli na Comic-Conu vyzkoušet pravou Ender’s Game Experince. Co to je? Jedná se o speciální průchod, ve kterém mohli fanoušci na vlastní oči vidět, jaké to je být Enderem a čím vším si jako voják musíte projít. Účastníci si tak mohli přímo sednout do vesmírné lodi, podívat se do Enderova kadetského pokoje a sedět i v jednotlivých tréninkových křeslech, kde je vyučoval přímo Harrison Ford skrz instruktážní video. Pokud vás zajímá, jak to uvnitř vypadalo, podívejte se sem. Všichni účastníci se shodli na tom, že už dlouho nezažili nic tak úžasného. Mrkněte i na náborové video: 

Celému panelu a vlastně i všem rozhovorům na Comic-Conu vévodil neuvěřitelně charismatický Harrison Ford. V panelu si pro fanoušky režisér připravil nové fotky i různá videa podporující celý filmový svět. Okolo filmu se motá jistá nepříjemná skutečnost, a to kritika protihomosexuálních názorů autora knižní předlohy, Orsona Scotta Carda. Autor je kritizován za svůj silně odmítavý postoj k homosexualitě, v zahraničí dokonce vznikla petice za bojkot filmové adaptace. Na druhou stranu se zase postavili fanoušci knihy, kteří ostatním chytrolínům radí, že kniha je kniha, film je film a že by si to lidi měli hlavně užít. Česká premiéra filmu je naplánována na 31. října 2013

Catching Fire 

Po minulém Comic-Conu byl panel k druhému dílu Hunger Games očekáván ve velkém. Produkce fanouškům totiž slíbila zveřejnění druhého oficiálního traileru. Každý chtěl vidět, jak vypadá zkušenější a odvážnější Katniss i Turné vítězů… a taky, jak dobře vypadá svlečený Finnick. 


Na speciálním panelu k filmu, na který se můžete podívat třeba tady, se sešli staré známé tváře, i ty nové. Herci odpovídali na zvláštní otázky fanoušků, jako třeba, jestli na place dodržovali nějakou zvláštní výživu i výcvik. Jennifer řekla, že jí bohatě stačilo každý den běhat po kopcích, další posilování by nejspíš už bylo moc. Také se rozpovídala o tom, jak je pro Katniss teď život nový, nemusí se bát o jídlo, přístřeší a peníze. Její vztah s Peetou je jiný, protože si oba prošli tímtéž a navzájem se chápou, na druhou stranu je tu stále Hurikán a to, že se znají celý život. Josh nezapomněl připomenout zvláštní milostný trojúhelník. Zatímco Katnissina láska k Peetovi byla jen hrou pro kamery, k Hurikánovi Katniss cítí něco docela jiného, ačkoliv si postupem času začíná uvědomovat, že jí ani Peeta není lhostejný. 

Na scénáři ke Catching Fire opět pracovala samotná autorka, Suzanne Collins, která nedávno oznámila, že má v plánu se k psaní pro dospívající vrátit. Jestli můžeme čekat další dystopickou trilogii, která poblázní svět, anebo se dočkáme něčeho úplně jiného, se teprve uvidí. Autorka zatím vše drží pod pokličkou. Česká filmová premiéra druhého filmu je naplánována na 21. listopadu 2013. Nezapomeňte zajít do kina, abyste na vlastní oči viděli, jak se Katniss vrátí tam, kam si myslela, že se už nepodívá a bude znovu bojovat o život – tentokrát ovšem nepůjde jen o ten její. 

The Maze Runner 

Maze Runner byl na Comic-Conu součástí panelu Nerd *HQ* Česká premiéra filmu je plánována na 14. únor 2014. Nedávno byla prodána také česká práva na knižní předlohu, pokud všechno půjde dobře, mohli bychom se prvního dílu série dočkat už před premiérou.


Natáčení filmu bylo ukončeno teprve před pár dny, v panelu se objevil také autor knižní předlohy, James Dashner, který se s fanoušky později velice rád fotil i podepisoval jejich knihy. Celý rozhovor byl v rukou Dashnera, producenta Godfreyho, režiséra Ball a samozřejmě hlavního představitele hrdiny filmu, Dylana, na něhož se přišla podívat většina osazenstva. 

Dylan prozradil, jak moc je nejspíš nesnášeli v hotelu, ve kterém bydleli, protože celá parta herců často společně vyrážela na párty. Také se přiznal k tomu, že na place všichni často tančili, aby si zkrátili dlouhou chvíli. Toto tvrzení potvrdil režisér se slovy, že má natočený dostatek tanců Dylana a Blakea. Autor prozradil, že byl dvakrát na natáčení a že to samozřejmě nikomu neuniklo, protože o tom nemohl na svém Twitteru přestat mluvit. Z celého natáčení byl nadšený a líbí se mu, jak je jeho kniha převedena. 

Divergent 

Adaptace dystopické knižné série Veronicy Roth je jedna z vysoce očekávaných, produkce slíbila, že se na Comic-Conu dočkají první filmové ukázky. Bohužel ještě není nikde na internetu, abychom zjistili, nakolik se film podařil. Doufejme, že se objeví brzy, všichni jej netrpělivě vyhlížíme. Česká premiéra je stanovena na 3. dubna 2014

Někteří fanoušci nebyli zrovna nadšení z toho, že se některé postavy příběhu postaršily, konkrétně Čtyřka nemá ve filmu 18 let, ale 24. Shailene také přiznala, že ačkoliv by mělo být Tris 16, ve filmu to není nijak výrazně zdůrazněno. Spíše je naznačeno, že je Tris o dva roky víc, což by znamenalo, že obyvatelé nového Chicaga chodí ke své volbě v osmnácti letech. Autorka v jednom z rozhovorů pro MTV také poznamenala, že si scénář s některými scénami pohrál po svém, proto se ve filmu něco může odehrát v jiném sledu, případně mírně jinak. Uvidíme, nakolik produkce zasáhla do děje knihy. Theo ve svém rozhovoru dokonce přiznal, že v jednom ze záběrů filmu zahlédneme jeho odhalenou půlku. Těžko říct, jestli je to pravda, nebo si z fanoušků herec dělá legraci. Theo to totiž dělá velice rád. 

Seventh Son 

Na Comic-Conu se představil také Seventh Son. Světová premiéra filmu byla posunuta z října na 17. leden 2014. V panelu se objevily všechny hlavní herecké tváře a podělily se s fanoušky o své zážitky z natáčení. Na záznam z panelu se můžete podívat například tady


Antje (hraje Faoru v Man of Steel) se svěřila s tím, že pro ni bylo nejtěžší bojovat v tak lehoučkém oblečení. Ben odhalil, že některé scény jsou daleko těžší, než to vypadá – například lezení a všechny železné řetězy. Kit spolu s Jeffem získali největší ohlasy, Jeff za to, že je hlavním tahounem filmu a Kit proto, že jej většina fanoušků zná z úspěšného seriálu Game of Thrones. 

Autorka: Petra Sýkorová (Syki)

Zdroje: MTV.com, EW.com

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *