Červený týden

Zombie – příručka pro přežití

Budiž vám tato kniha klíčem k přežití v boji proti hordám nemrtvých, kteří vás mohou, aniž byste to věděli, právě teď sledovat. Zombie příručka pro přežití nabízí všechny druhy ochrany a spoustu ověřených rad z důvěryhodných zdrojů, jak sebe a své nejbližší zabezpečit proti živým mrtvolám…

Máš, cos chtěl, miláčku!

Lina odhalí manželovu nevěru a zhroutí se jí svět. Ale postupně si uvědomí, že jí vlastně manžel pomohl, a začíná objevovat, jak vypadá svět mimo zlaté klícky, v níž dosud žila. Příběh o tom, jak se ze zakřiknuté mladé ženy postupně stává žena sebevědomá, která ví, co chce, a také o tom, že pomsta může být ještě sladší než nejsladší čokoláda…

Tajemný hrad v Karpatech (komiks)

Tajemství hradu v karpatech rozhodně nemá ambice konkurovat české filmové klasice. Geniální film pana Lipského se stejně jako Petr Kopl odchýlil od původní předlohy Julese Vernea. Tajemný hrad v karpatech je právoplatným členem serie komiksů Petra Kopla Victoria Regina. Autor nám tu poprvé v širších souvislostech odhaluje své plány do budousćnosti a jsou to plány přinejmenším velkolepé. Nenechte si ujít epickou bitvu dobra a zla, která začala tak nevinně. Vraždou.

Spoutáni magií (Vampýrská akademie)

Po dlouhé a strastiplné cestě na Sibiř, kam se vydala hledat milovaného Dimitrije, se Rose vrací na Akademii svatého Vladimíra, ke své nejlepší kamarádce Lisse a ostatním. Maturita se rychle blíží a dívky se už nemohou dočkat opravdového života za železnou branou Akademie.

Kluk v sukních

Denis vášnivě miluje fotbal, stejně jako jeho táta a brácha. Jeho další záliba je ale terčem posměchu. A jak by taky ne, vždyť Denise učaroval svět přehlídkových mol a módních časopisů a rád se obléká do ženských šatů. Možná je to proto, že mu tolik chybí máma, která od rodiny před lety odešla, a že tolik touží po její něžné ženskosti. Když se pak seznámí s Lízou, která má pro jeho zvláštní zálibu pochopení, Denisův život se rázem změní… Líza totiž dostane pěkně ztřeštěný nápad…

Netopýr (Harry Hole #1)

První případ Harryho Holea. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněná a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do Sydney kriminalistu Harryho Holea, jehož úkolem je sekundovat místní policii při vyšetřování. Zároveň si zde má Harry odpočinout od problémů s alkoholem i psychických potíží. Při autonehodě totiž jeho vinou zemřel mladý kolega. Pasivně přihlížet a jen radit však Harry neumí, a tak se ve vyšetřování začíná navzdory nelibosti australských kolegů silně angažovat, zvláště poté, co vyjde najevo, že nejde o jedinou vraždu a že má policie patrně co do činění se sériovým vrahem.

Anděl apokalypsy

Desiderio Montfalcone čte ve svém paláci Knihu proroctví. Ta slibuje znovuzrození všem, kdo budou připraveni na konec světa. Z tohoto důvodu Desiderio, poznamenaný hrůzným zážitkem z dětství a svou schizofrenickou rozpolceností, se upne k myšlence o konci starého, zkaženého světa a naplánuje alchymické dílo: obrovskou sochu anděla korunovaného hlavou skutečné ženy, jež má ukázat Bohu cestu k němu a pomoci mu vstoupit do nového, lepšího světa. Krátce nato se začnou v okolí v čase letního a zimního slunovratu objevovat zohyzděná mrtvá těla mladých žen…

Brida

Příběh půvabné irské dívky Bridy a její cesy za poznáním. Při svém hledáí potká moudrého muže, jenž ji naučí překonávat strach, a ženu, která ji nauší tančit v rytmu skryté hudby světa. Oba jsou si vědomi jejího výjimečného vnitřního daru, ale musí ji nechat podniknout vlastní objevnou cestu.

Tajný deník čínské císařovny

Čínská císařovna Cchi`-si píše svůj životní příběh ve snaze dopátrat se smyslu svého života. Čtenář se tak postupně seznamuje s příběhem malé Jehonaly, která se spletitými cestami dostala až na císařský trůn a vybudovala si úctu, obdiv a lásku lidu. Měla však i své stinné a lidské stránky – vypočítavost, lstivost, ale i smyslnost a touhu po lásce.

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Allan Karlsson má narozeniny. Je mu sto let. Vlastně důvod k oslavě. Starosta i místní tisk se připravují na velkolepou oslavu, stoletý stařík má však docela jiné plány: jednoduše zmizí – a brzy je celé Švédsko kvůli jeho útěku vzhůru nohama. Jenže s podobnými věcmi už má Allan své zkušenosti – v mládí koneckonců uvedl do zmatku celý svět. Jonas Jonasson ve svém románu vypráví o jednom veselém útěku a také o šíleném životním příběhu svéhlavého muže, který se sice nikdy nezajímal o politiku, ale přesto byl vždy nějak zapleten do velkých historických událostí 20. století. Kniha se záhy stala čtenářským hitem a nejprodávanější švédskou knihou let 2010 a 2011. V současnosti byla přeložena nebo se překládá do 35 jazyků. Fenomenální úspěch letos sklízí v Německu, bestsellerem se stala mj. v Holandsku, Dánsku, Norsku, Francii, Itálii, Španělsku… Podle knihy je natáčen film s největším rozpočtem v historii švédské kinematografie.

A pokud je té inspirace málo, je tu ještě video:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *