Vyhrajte vstupy na předpremiéru filmu Labyrint: Zkoušky ohněm

Pokračování filmové adaptace knihy Labyrint: Útěk, která měla českou premiéru v roce 2014.

V prvním díle uvízl hlavní hrdina Thomas v Labyrintu, z kterého se snažil za každou cenu dostat. Když se nakonec osvobodil, byl přesvědčen, že pro něj dobrodružství končí a on se vrátí zpátky k běžnému životu. To se však mýlil.

V pokračování Labyrintu čeká Thomase druhá fáze zkoušky. Ocitne se na sežehnuté části planety plné nástrah. Sluneční erupce spálila Zemi na popel. Vláda se zhroutila, zaniká řád a právo. Navíc propukl nebezpečný virus, který mění lidi v takzvané raply. Ti bloudí městem s těly posetými hnisajícími ranami a hledají cokoliv živého k snědku. Thomase čeká zkouška ohněm. Zachrání se?

Oba filmy vznikly na základě literární předlohy amerického spisovatele Jamese Dashnera. Jeho kniha Labyrint: Útěk vyšla poprvé v roce 2010 a byla deníkem The New York Times zařazena mezi bestsellery. Druhý film je inspirován knihou Spáleniště: Zkouška a dočkáme se také třetího pokračování – Vražedná léčba.

Režie se opět ujal Wes Ball. Přestože měl Ball zkušenosti jen s krátkometrážními sci-fi snímky, v Labyrintu prokázal svůj talent. Pro roli hlavního hrdiny vybral Dylana O`Briena, který se proslavil v seriálu Vlčí mláděRežisér v rozhovoru pro Empire poznamenal, že se nejedná o klasickou adaptaci. Do scénáře zahrnul některé prvky z první knihy a některé události z knihy druhé vynechal a použije je až ve třetím filmu.

„Není lehké vzít druhý díl a udělat z něj adaptaci. To by nefungovalo. Našim úkolem je vzít zbylé dvě knihy, z kterých stvoříme dva filmy. To vyžaduje, aby se příběhy navzájem prolínaly. Vytvoří se tak dějová linka, která vygraduje v posledním snímku,“ vysvětluje Wes Ball. Premiéra třetího dílu se plánuje na rok 2017.

Pokud vás zajímá, zda se Thomasovi podaří zdolat všechny překážky, soutěžte s námi a vyhrajte vstupenky na exkluzivní předpremiéru.

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *