Pojďte s námi na předpremiéru Zabijáků v Praze, Brně, Hradci Králové a ve Zlíně

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. Po Ženě v kleci přicházejí režisér Mikkel Nørgaard a scénárista Nikolaj Arcel (Muži, kteří nenávidí ženy, Královská aféra) s druhým dílem detektivky podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena. 

“Záplava skandinávských detektivek začíná být popravdě trochu nepřehledná. Dánský spisovatel Jussi Adler-Olsen ale jednoznačně patří ke stálicím tohoto žánru nejen u nás, ale i v zahraničí, o čemž svědčí jeho početná fanouškovská základna. Když se výborné předlohy ujmou zkušení filmaři, nemůže vzniknout nic jiného než kvalitní žánrová podívaná s tou správnou dávkou ponuré atmosféry, kterou mají fanoušci skandinávských detektivek tak rádi.” Radka Urbancová, Aerofilms

První díl knižní série o Oddělení Q spisovatele Jussiho Adlera-Olsena (Žena v kleci) spatřil světlo světa v roce 2007 a dosud se dočkal pěti pokračování, jejichž ústřední postavou je vždy komisař Carl Mørck z Oddělení Q. Knižní série získala řadu ocenění a stala se dánským i celosvětovým bestsellerem. V říjnu 2012 obdržel Adler-Olsen americké ocenění Barry Award za nejlepší román roku a v srpnu 2012 se Žena v kleci dostala i na žebříček bestsellerů časopisu New Yorker. Knihy této série vyšly ve více než 35 zemích a celosvětově se jich prodalo více než 7 milionů výtisků. 

V České republice sérii o Oddělení Q vydává nakladatelství Host. Dosud poslední, šestý díl série nazvaný Nesmírný vyjde v ČR na podzim 2015. Každého dílu knižní série se prodá okolo 15-20 tisíc výtisků. 

Začátkem dubna 2015 vyšli Zabijáci také jako audiokniha u vydavatelství OneHotBook. Audioknihu načetl Igor Bareš.

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *