Naskočte na vlak a vyrazte na předpremiéru do Prahy nebo Zlína

Dojíždět každý den za prací je pro Rachel Watsonovou už jen obyčejná rutina. Není to o nic horší než fakt, že se jí její ideální život doslova rozplynul před očima. Při svých každodenních cestách z okna vídá spoustu zcela neznámých lidí jako je zrovna manželský pár, jemuž začala říkat Jess a Jason. Jejich poklidný život Rachel přitahuje jako magnet. Jenže nic není ideální a už vůbec ne tato dvojice. Během velice krátké doby se samotná Rachel ocitá uprostřed zamotaného a nekonečného policejního vyšetřování. Žena, kterou každodenně vídala, zmizela. Hlavní otázkou ale je, zda má Rachel s jejím zmizením něco společného či se stala pouhou figurkou ve hře někoho jiného.

Tento napínavý a mrazivý příběh se stal téměř přes noc obrovským hitem. Na celém světě se prodalo více než jedenáct milionů výtisků knihy a není se tak divit, že byla přeložena do 34 jazyků. Bývalá finanční redaktorka se tak díky Dívce ve vlaku dostala během velice krátké doby na žebříček deseti nejbohatších spisovatelů světa.

Ačkoliv kniha vyšla na začátku roku 2015, o filmu se vědělo už o něco dříve. Filmová práva zakoupila produkční společnost DreamWorks Pictures již v roce 2014. Pár měsíců po vydání započalo natáčení pod taktovkou režiséra Tate Taylora, který má za sebou například film Černobílý svět na motiv stejnojmenné knihy. Ačkoliv se kniha původně odehrává ve Velké Británii, u filmu byla provedena změna a příběh se tak přesunul do Spojených Států.

Britská spisovatelka Paula Hawkinsová má již na svém kontě několik knih, které vydala pod pseudonymy. Těm se ale nedostalo tolik pozornosti jako právě Dívce ve vlaku. Přechod z komediálních roviny k temnějšími a vážnějšímu dramatu autorce očividně velice prospěl. Svou knihu napsala za pouhých šest měsíců, když se ocitla ve vážné finanční situaci. Paula Hawkinsová momentálně pracuje na dalším psychologickém a lehce gotickém románu odehrávající se v severní Anglii. 

Soutěž

Vyhrajte vstupy na exkluzivní předpremiéru Dívky ve vlaku v Praze a ve Zlíně. Ve Zlíně promítáme 3. 10. v 18:00 v Golden Apple Cinema (čas se může ještě lehce posunout), v Praze můžete jít do kina Atlas 5. 10. ve 20:00. Film dáváme ve 2D s titulky. Soutěž končí 29. 9. 2016. Nezobrazuje-li se vám fomulář správně (končí oranžovým tlačítkem Odeslat), vyplňte jej na této adreseÚplná pravidla soutěže

var args = []: window.handleIFrameMessage = function(e) { var args = e.data.split(„:“): var iframe = false: if (args.length > 2) { iframe = document.getElementById(„JotFormIFrame-“ + args[2]): } else { iframe = document.getElementById(„JotFormIFrame“): } if (!iframe) return: switch (args[0]) { case „scrollIntoView“: iframe.scrollIntoView(): break: case „setHeight“: iframe.style.height = args[1] + „px“: break: case „collapseErrorPage“: if (iframe.clientHeight > window.innerHeight) { iframe.style.height = window.innerHeight + „px“: } break: case „reloadPage“: window.location.reload(): break: } var isJotForm = (e.origin.indexOf(„jotform“) > -1) ? true : false: if(isJotForm && „contentWindow“ in iframe && „postMessage“ in iframe.contentWindow) { var urls = {„docurl“:encodeURIComponent(document.URL),“referrer“:encodeURIComponent(document.referrer)}: iframe.contentWindow.postMessage(JSON.stringify({„type“:“urls“,“value“:urls}), „*“): } }: if (window.addEventListener) { window.addEventListener(„message“, handleIFrameMessage, false): } else if (window.attachEvent) { window.attachEvent(„onmessage“, handleIFrameMessage): } if(window.location.href && window.location.href.indexOf(„?“) > -1) { var ifr = false: if (args.length > 2) { ifr = document.getElementById(„JotFormIFrame-“ + args[2]): } else { ifr = document.getElementById(„JotFormIFrame“): } var get = window.location.href.substr(window.location.href.indexOf(„?“) + 1): if(ifr && get.length > 0) { var src = ifr.src: src = src.indexOf(„?“) > -1 ? src + „&“ + get : src + „?“ + get: ifr.src = src: } }

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *