Tajemství ukrytá ve stínech

Malé Cathy zemřou rodiče a její jedinou příbuznou je babička, která se rozhodne o vnučku postarat. Odveze ji do malého městečka Kersey v Texasu, který se stane jejím novým domovem. Pod svá ochranná křídla si jí vezme John a Trey, dva nerozluční kamarádi, které Cathy zaujala.

Postupem času k sobě mají děti čím dál tím blíže a jednoho dne spolu Cathy a Trey začnou chodit. Vše vypadá idylicky až do chvíle, kdy z mladické nerozvážnosti dojde k tragické události a John s Treyem mají možnost prověřit sílu svého přátelství.

Od společného odjezdu na Univerzitu je již dělí jen pár dní, když dojde k dalšímu životnímu zvratu a jejich cesty se na dobro rozdělí.

Dlouhé stíny jsou určitě zajímavou knihou. Ještě nikdy jsem nečetla příběh, který by obsahoval jedno klišé za druhým a přesto mě neustále dokázal překvapovat. Ačkoliv některé zvraty čtenář předpokládá, jiné ho překvapí a způsobí, že se od knihy neodtrhne, dokud nezjistí jak to dopadne.  

Chvílemi jsem trnula nad vývojem událostí a doufala, že se stane něco, co situaci obrátí. Autorka umí skvěle vykreslit postavy a donutí vás prožívat jejich životní události.

Křehká Cathy, která se dokáže postavit na vlastní nohy a bojovat za svoji existenci, John, který neumí být jiný než čestný a v neposlední řadě Trey, který není ze své podstaty zlý, ale svoji hrdost staví do popředí a tím komplikuje životy ostatních. Tahle trojice vás nemůže nechat chladnými.

Jediné co mi u autorky trochu vadilo, je opakující se šablona. Jelikož se jedná o její teprve druhou knihu, myslím si, že není potřeba opakovat milostný trojúhelník, který se vyvíjí podobně jako v té předchozí. Přesto píše autorka velmi poutavě a čtenáře dokáže rychle vpravit do děje, který svižně pokračuje dál.

Pokud od knihy neočekáváte žádné hloubavé myšlenky a naopak hledáte příběh, který vás zaujme a nabídne vám příjemné chvíle nad knihou, jsou Dlouhé stíny přesně to, co hledáte. A kdo ví, možná se zamyslíte nad vlastním chováním a tím, jak ovlivňuje životy ostatních.

Hodnocení: 75 %

Autorka: Ema Krhovská

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *