Sběratel kůží chce mnohem víc než jen náhodnou smrt

Nový případ záhadných vražd v podzemí je pro Lincolna Rhyma a jeho tým detektivů velkou výzvou. I tento vrah si totiž počíná velice chytře a na mušku si bere nejen náhodné oběti, ale i vyšetřovatele. Stopy, které za sebou zanechává, jsou opravdu zvláštní. S něčím takovým se nikdo z kriminalistů dosud nesetkal.

Sběratel kůží vraždí bezcitně a zanechává za sebou podivná tetování na kůži svých nic netušících obětí. Už na první pohled je jasné, jak moc musely trpět. Podle uznávaného tatéra, kterého detektiv Lon Sellito přizve k případu, je pachatelova práce vskutku unikátní: vlastně by se dala pokládat za umělecké dílo, nebýt morbidního kontextu.

I když by Rhyme chtěl dopadení tradičně postavit jen na fyzických důkazech, uvědomuje si, že psychologický rozbor by jim tentokrát mohl pomoci. Kdo a proč si vybral New York jako své místo pro vraždy. Jaký cíl pachatel sleduje?

Jeffery Deaver se proslavil díky postavě kvadruplegika, bývalého kapitána newyorské policie Lincolna Rhyma. Sběratel kůží nejen že navazuje na předchozí díly série, ale vrací se prakticky na úplný začátek – k legendární knize Sběratel kostí.  Autor zůstává věrný svému stylu – neslučitelné a zdánlivě nesouvisející střípky na konci propojuje do výsledné mozaiky, která čtenáře jako vždy ohromí. Ve Sběrateli kůží se čtenář setkává se vskutku neotřelým způsobem zabíjení, také s novými způsoby hledání stop a kriminalistické práce.

Vyšetřovatelé vědí, že nejprve musí rozkrýt vrahovo šifrované poselství, aby se mu dostali na stopu. Už pochopili, že pachatel pokládá jednotlivé vraždy za umělecký počin. Kdo to ale je ve skutečnosti a kam až zajde? Příběh má neuvěřitelný spád a ve výsledku je Sběratel kůží famózní thriller, který překvapuje do posledního řádku.

Hodnocení: 100 %

Autorka: Kristýna Pekárková

K dispozici je i e-kniha.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *