Niall, další Božský

Po třech božských a pekelně hříšných mužských přichází na řadu Božský milenec, Niall Stella, který se od nich odlišuje každou buňkou svého těla, svým životním postojem a jednáním se ženami. Možná by se od něj očekávala stejná arogance a sebevědomý přístup vůči opačnému pohlaví, ale Niall v sobě ukrývá určitou hloubku citů a mírnou nejistotu. Nejvyšší čas odhalit jeho touhy!

Niall je považován za kapacitu ve svém oboru – v městském plánování. Vykonává funkci viceprezidenta a ředitele plánování ve firmě Richardson-Corbertt Consulting, což je jedna z největších a nejúspěšnějších strojírenských firem v Evropě. V podstatě je takovým tím super inteligentním mozkem, který dosáhl úspěchu v letech, kdy ostatní teprve pracovali na svém studiu a pracovních možnostech. Jak jinak, kromě praktických i teoretických schopností, má plný počet bodů i za vnější stránku svého já. Dvoumetrová svalnatá postava, široká ramena a hříšné břišáky, dokonalé vlasy a hluboké hnědé oči nenechávají chladnou nejednu pracovnici či stážistku ve firmě. K jejich smůle je však nebere na vědomí. Téměř po jedenácti letech končí jeho katastrofální manželství s Portiou, celý život strávil po jejím boku, tudíž je stále nováčkem v navazování vztahů. Léta bez lásky a stálého pocitu odcizení v něm zanechaly určitou pachuť, ale i povinnost vůči Portii. Pak ale potká ženu, jež mu převrátí život naruby.

Co by to bylo za Božského milence, kdyby neměl poblíž svou osudovou ženu, která čeká, až přijde její čas? Ruby Millerová, to je ona. Krátce po promoci na univerzitě v San Diegu dostala místo stážistky v Niallově firmě. Přestěhování přes půlku světa jí poskytlo hodně možností, především dostala šanci seznámit se s lídry v oboru strojírenství. Pokud dokončí svou stáž s dobrými výsledky, což se jí prozatím daří na jedničku, nepochybně dostane místo v magisterském programu na Oxfordu pod vedením obdivované Maggie Sheffieldové. Své působení ve firmě si zpestřuje pokukováním po nedosažitelném Niallovi. Zatímco na něm může několik měsíců nechat oči, on její přítomnost nebere na vědomí. To se však změní jednoho dne, kdy je Ruby ke svému šoku poslána šéfem na měsíční pracovní cestu do New Yorku po boku Nialla. Od počátku mezi nimi jiskří vzrušení a zalíbení, jak ale mají vedle sebe tolik týdnů vydržet? Spát v sousedících pokojích a neustále cítit sžíravou přitažlivost?

Předchozí díly rozhodně nasadily laťku, nejen v kvalitě příběhu, ale i ve smyslných scénách. Božský milenec dává sérii neznámou tvář, která nabízí nový pohled na zažité zvyklosti. Vedoucí dominantní úlohu pokaždé dostal, samozřejmě, neodolatelný svalovec a projevoval se jako chlap, který ví, co chce. Tady jsem však měla pocit, že se role částečně vyměnily. Zatímco se Niall choval poměrně odtažitě, pořád kolem sebe stavěl nějaké barikády a dlouze rozvažoval, než došlo k něčemu intimnějšímu, přebírala iniciativu Ruby, nečekaně zkušenější a odvážnější. Celkem mne překvapilo, že byl Niall až tak odstaven mimo hříšná lákadla, pevnou morálku a smysl pro uvědomění mu opravdu upřít nelze. Oproti svému bratrovi Maxovi, známého z Božského cizince, by se dal nepochybně považovat za přehnaně upjatého a racionálního. To mu však na přitažlivost neubíralo, po celou knihu, kdy se střídalo vyprávění z jeho pohledu i Rubyina, panovala příjemná a vzrušivá atmosféra.

Hodnocení: 90 %

Autorka: Pavla Krejčí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *