Deborah Lawrensonová: Lucerna v temnotě

Eve a Dom se rozhodli začít společný život a přestěhovali se do Provence. Jejich vztah prochází zatěžkávací zkouškou – mysleli si, že už se znají, ale po sestěhování začnou na povrch vyplouvat nové skutečnosti. Postupně přichází zjištění, že Eve nic neví o Domově minulosti a tajemné manželce, která z ničeho nic zmizela. V okolí se navíc záhadně ztrácejí mladé dívky…

Lucerna v temnotě je sonda hlubin lidského myšlení a složitosti milostných vztahů. Ukazuje nejen romantiku, ale také zklamání a zlobu. Autorka dokázala krásně popsat nejen okolí Provence a půvab levandulových polí, ale dobře vystihla i profily postav a dokázala z nich vytěžit maximum. Je až udivující, jak jednoduše a všemi smysly popisuje okolní svět a její popisné pasáže nádherně dokreslují atmosféru krajiny i tajemného domu.

Lucerna v temnotě je už několikátou knihou Deborah Lawrensonové, debutovala v roce 1994 knihou Hot Gossip, která byla satirou těžící ze spolupráce se slavným britským novinářem Nigelem Dempsterem. Po dvou pokračováních změnila žánr a dnes píše romantické příběhy s nádechem tajemna.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *