Krysí závod zvaný život

Gerald von Hassel je špičkový obchodník z Wall Streetu, má úžasnou milenku, se kterou plánuje báječný život, má báječný dům v jak jinak než v báječné čtvrti, vymazlený Mercedes je samozřejmostí. Cesta nahoru je vydlážděná, vše se daří a budoucnost je hvězdná. Jenže jednoho dne se Geraldovi všechno zhroutí jako domeček z karet, shodou náhod přijde v okamžiku prakticky o všechno a ocitne se na ulici. Přátelé pomoci „nemohou“ a celý dosavadní život je fuč! Neexistuje.

Gerald se toulá newyorskými ulicemi, je mu zima, má hlad, není mu dobře. Neumí se o sebe venku postarat, neví, kde si sehnat jídlo a kde se schovat. Dostane svou druhou šanci? A pokud ano, dokáže ji využít?

Prostě to uděláš! Jednoho dne v tobě něco cvakne a to stačí a ty si řekneš: Už těch sraček bylo dost! To je všechno! Nic víc, nic míň – a prostě odejdeš.

Zprvu mi to připadalo jako politováníhodný osud jednoho pracháče, kterého vám snad začne být i líto, protože si okamžitě představíte tu hrůzu, když se „jede dolů“ a pak to s velkým třeskem narazí až na samé dno. Jenže o tom kniha není. Nutí čtenáře uvědomit si pravé životní hodnoty, hledat štěstí v tom co máme, a ne v tom co nemáme. Lehce nás postrčí k tomu, abychom dávali a ne jen brali, abychom se koukali kolem sebe a pomáhali těm, co to potřebují, protože nikdy nevíme, kdy to sami budeme potřebovat. A druhou šanci si přece zaslouží každý, nebo ne? Pro mě to byl rozhodně odskok od oblíbeného žánru, nicméně sebezpytování a úvaha o věcech, na kterých opravdu záleží, u mě zafungovaly. Knihu jsem si nechala na nočním stolku a občas do ní mrknu.

Zkuste v tom rychlém krysím závodě zvaném život (cituji knihu) trošku zpomalit a „oprášit“ si karmu. To za to vždycky stojí!

„Jsi tím, čím jsi byl, a budeš tím, čím jsi teď.“ –  Buddha Šákjamuni

Hodnocení: 87 %

Autorka: Lucie Červenková

K dispozici je i e-kniha.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *