Když vás půlka chybí

Nicole ještě donedávna byla se svou mladší sestrou Darou nerozlučitelná, ale od té hrůzostrašné nehody si už není jistá vůbec ničím. Sestra, co byla její nejlepší kamarádkou, se jí najednou vyhýbá. Totéž platí o jejich společném kamarádovi z dětství, který se stal Dařiným přítelem. Situaci nepomáhá ani doznívající rozvod jejích rodičů.

Nick to ale rozhodně nehodlá nechat jen tak, chce svou sestru zpátky. Jenže Dara má naprosto odlišné plány. Ať už se Nick snaží sebevíc, nemůže si k Daře najít cestu. A když Dara v den svých narozenin zmizí, je Nick jasné, že se jí něco stalo. Ve svém pátrání ale narazí na daleko horší věci, než by předpokládala.

Zmizelé dívky jsou mysteriózním příběhem z pera Lauren Oliverové, která se českým čtenářům představila svou dystopickou sérií Delirium. Kniha krásně klame tělem, a ačkoliv se dobrou polovinu tváří jen jako další romance zabývající se milostným trojúhelníkem mezi sestrami a klukem od vedle, ve skutečnosti je toho mnohem víc. Všechno čtenář ale odkrývá postupně.

Děj je vyprávěn z pohledů obou sester v několika různých časových liniích, které na sebe ovšem kapitola za kapitolou nenavazují. Autorka tak čtenáře zcela záměrně mate, aby si neuvědomil hned od začátku, co se to vlastně děje.

Chvíli nevíte, jestli fandíte Nick, nebo je vám líto Dary. Snesitelnější je ve většině případů Nicole, a tak držíte palce právě jí, aby se konečně vše vyřešilo. I z toho důvodu vás pak samotné rozuzlení na konci dostane daleko víc, než je zdrávo. Hlavně když si pak vše promítnete v hlavě a řeknete si, jak k některým událostem vůbec mohlo dojít.

Zmizelé dívky mě svým provedením naprosto ohromily a ještě teď, dlouho po dočtení, si nejsem jistá, jak moc mě tahle kniha dostala. Doporučuju ji všem, co hledají v žánru young adult něco nového, něco, co vám vezme dech. Mně ho tato kniha rozhodně vzala.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Petra Sýkorová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *