Když ti smutek tváře kryje, sbal se a jeď do Indie

Ruby se nemůže vzpamatovat ze zrady svého snoubence. Přestala věřit na pravou lásku a má tvůrčí blok. Chce přijít na jiné myšlenky, a proto se na radu své literární agentky vydá navštívit mladší sestru Amy, která je momentálně v Indii. Ruby má v plánu strávit týden po boku své sestry. Potřebuje především načerpat síly a získat inspiraci pro psaní dalšího románu.

Po příletu do Indie se Ruby ocitá ve víru nového života. Rozmanitost barevné země ji zcela pohltí. Přesto se už těší, až se spolu se sestrou vrátí domů na rodinnou oslavu. Jenže Amy se zamiluje do svého učitele jógy a chce se za něj provdat. Když v den odletu zmizí i se svým vyvoleným neznámo kam, Ruby odkládá návrat domů a vydává se ji hledat.

Aby se dostala za sestrou, která i se snoubencem utekla na druhý konec Indie, musí překousnout nechuť k indickým drahám a nasednout do nepříliš důvěryhodně působícího vlaku. Ruby se v kupé seznámí s pohledným Američanem Jackem, jenž ji celou cestu neskutečně štve svými dobře míněnými radami. Ale Ruby se o ně neprosí, je přesvědčená, že cestování zvládne sama. Setkání s Jackem je odrazovým můstkem pro neuvěřitelná dobrodružství spojená s náhodami, které ji dovedou k sestře a možná i za láskou. Nádherná exotická země má pro skeptickou spisovatelku připravená mnohá překvapení.

Román Lásce na stopě čtenáři nabízí vše, nač je v knihách Alexandry Potter zvyklý. Romantiku, lásku, humor, trochu tajemna, ale především hodně fantazie. Knihu ocení čtenářky (a snad i čtenáři), kteří mají rádi oddechové romány s dobře namíchanými ingrediencemi zaručující příjemný prožitek z četby.

Za sebe můžu říct, že jsem si tuto britskou autorku oblíbila a těším se na každou novou knihu, kterou vydá. Nezklamala mě ani tentokrát a já si užila milý román, při jehož čtení jsem se permanentně usmívala.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Barbora Javorková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *