d393a17f

Když se šest psanců vydá na sebevražednou misi

Alespoň tak to dokáže podat Kaz Brekker své skupině, se kterou má provést téměř nesplnitelný úkol. Pohádková odměna totiž mnohonásobně převyšuje nebezpečí, co je na této cestě potká. A protože ví, že by úkol nedokázal zvládnout sám, potřebuje jejich pomoc.

Inej, pohybující se jako stín s touhou najít svou rodinu. Nadaný střelec Jesper, který si velice rád zahraje, i když mu štěstí zrovna dvakrát nepřeje.   wyWylan z bohaté rodiny na útěku z domova, co zatím hledá smysl svého života. Nina, která využívá svou krásu a zvláštní schopnosti jako smrtící zbraň. Trestanec Matthias, co se touží pomstít a znovu se vrátit na tu správnou cestu.

Každého z nich vedou k činu jiné pohnutky, dohromady ovšem společně s Kazem tvoří poměrně schopnou skupinu. To ovšem neznamená, že jsou z nich hned kamarádi. Většinu času si jdou tak trochu po krku. Jenže pokud mají úkol splnit, musí se naučit si vzájemně důvěřovat, jinak z toho nevyváznou živí…

Leigh Bardugo se díky Šesti vranám vrací zpátky do magického světa, který jsme mohli poznat už v sérii Griša. Jen se teď posouvá o pár let dopředu po událostech posledního dílu trilogie Grišy a my se tak jen tu a tam dozvíme něco o tom, co se vlastně dříve událo, takže nijak nevadí, že se před čtením Grišy pustíte do Šesti vran.

V tomto případě si téměř okamžitě oblíbíte všechny vypravěče příběhu a budete doufat, že se pro ně vše v dobré obrátí. Příběh má dost zajímavou hlavní zápletku, která vás nenechá ani chvíli v klidu. Jednotlivá vyprávění a indicie do sebe postupně zapadají jako díly puzzle.

Šest vran je rozhodně kniha, která by vám neměla uniknout, protože patří v žánru young adult fantasy k tomu nejlepšímu, co se u nás v poslední době objevilo. A že jsem toho už četla opravdu hodně. Tady jsem se vůbec nenudila, a i když ne všechny postavy byly zrovna klaďasové, fandila jsem jim a fandím i nadále. Protože vám řeknu, že těch posledních pár kapitol bylo pořádně infarktových a nutně potřebuju další díl.

Autorka: Petra Sýkorová

Hodnocení:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *