Jak docílit dokonalé postavy? Možná poradí Agáta

Pro ty z vás, které jste (stejně jako já) očekávali jednoduché sdělení  „JESTLI CHCEŠ MÍT DOKONALOU POSTAVU, NEŽER,“ bude jistě překvapením, že Agáta ke své dietě přistupuje velice zodpovědně a efektivně. Dost na tom, že nejde o žádné drastické hubnutí – Agátina tříměsíční cesta se pohybovala v rozmezí  4 kg, tedy z 62 kg na 58 kg.

„Zkuste se vyfotit ve spodním prádle a odpovězte si na otázku, jestli je vše, jak má být.“

Návod k dokonalému tělu ale není „jenom“ o stravování a cvičení, přestože tato témata zabírají 90 % knihy. Agáta se věnuje i péči o pleť, vlasy a celkový vzhled.

Jako zásadní pozitivum knihy vnímám propojení teorie a praxe. Její nemalá část je věnována zasvěcení do světa bílkovin, sacharidů a tuků, příkladům potravin, kde tyto látky najdeme a v jakém poměru, a v neposlední řadě (což je vlastně nejdůležitější) získáte pojem o množství, které si vaše tělo žádá. Všechno hezky v jednom. Jakmile ovládnete základy, přesouvá se kniha k ukázkám jídelníčku, receptům a dalším doporučením.

„Pořád mějte na mysli, že dieta je VAŠE ROZHODNUTÍ, že VY chcete mít tělo, s nímž budete spokojená.“

Ani Agáta ale nemůže vědět o výživě vše, knihu tedy napsala společně se svou osobní trenérkou a výživovou poradkyní Janou Krátkou. Zmiňované údaje jsou tak prověřené specialistou a nejsou jen tak nějakým výkřikem do tmy někoho, kdo s dietami a cvičením pouze experimentuje.

Nutno dodat, že styl, jakým je kniha napsaná, by mohl ze začátku být tvrdým oříškem. Agáta píše upřímně, bez vytáček, bez soucitu a zcela bez skrupulí. Jednoduše: jsi tlustá, něco s tím dělej. Citlivějším povahám by její přímočarost nemusela být po chuti, na druhou stranu jestli něco dokáže vyburcovat k poměrně zásadní životní změně, falešné lichotky a vytáčky to nebudou.

„Není nic špatného na tom chtít vypadat dobře.“

K životosprávě, o které Agáta píše, je, alespoň ze začátku, potřeba více času k přípravě jídla i jídelníčku, který není každá žena ochotná obětovat. Záleží na vás. Buď nad tím mávnete rukou, nebo se necháte vyburcovat Agátinou drzostí a bezohledností a prostě do toho půjdete.

Držím palce!

Hodnocení: 85 %

Autorka: Jana Sklenářová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *