Drezúra šelem se státní účastí

Rodičovství není o těch legendárních velkolepých příhodách, kterým se všichni jednoho dne, až dítě vysmahne na internát, zasmějí. Je to o tom každodenním vopruzu a o těch drobnostech, které se pravidelně opakují. A taky o nevyspání. Hlavně o nevyspání.

Deníček moderního fotra 2 vás má otevřeně za úkol odradit od roztomilého a hloupoučkého nápadu pořídit si dítě, nebo vás alespoň připravit na to, jaká je to řehole. Všichni ostatní, kteří už tuto chybu udělali a dítě si pořídili, si k němu musí povinně koupit tuto knihu, aby se mohli škodolibě bavit, že v tom (sebe)destruktivním stereotypu nejsou sami, a nebo se dokonce mohli radovat, že je jejich dítě přece jen o něco méně zákeřné než Čeněk.

Dominik Landsman, bořič mýtů o rodičovství, si ve svém nabitém otcovském programu dokáže najít čas nejen na své koníčky jako je přebalování, žehlení, uklízení, krmení, znovu uklízení, vaření, ještě jednou uklízení, dělání paci paci, ale i na čtenáře svého blogu a pro své věrné příznivce připravil i přes každodenní čtyřhodinový spánek knižní pokračování úspěšné první části, čímž zároveň vyřešil nákup vánočních dárků pro svou rodinu a přátele. Jak už to tak u druhých dílů bývá, je o něco méně překvapivý a více se opakuje, ale smát se budete určitě. Vřele doporučuji novopečeným rodičům, ať ví…  

Za tu dobu, co jsem na mateřské, se mé IQ pomalu blíží úrovni středně pokročilého paviána a není vyloučeno, že za pár měsíců tuto hranici překonám a bude mě čekat intelekt nemocné gorily. Smutné bude, až opustím lidoopy a svou inteligencí navštívím svět bezobratlých.

Hodnocení: 88 %

Autorka: Alena Bouchalová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *