Brána Lesního království se vám právě otvírá…

Ke vstupu Ti nikdo nebrání,
Jediná podmínka je:
ať Tvé srdce naše nezraní.

V příbězích prvního dílu se setkáte s ustrašeným Dráčkem Bojínkem, který se ze strašpytlíka stal statečným rytířem: s Kapičkou rosy, která se ztratila a nešťastně bloudila krajem, dokud nenašla přátele – původní i nové: s myškou Hrabivkou, jenž svou chamtivostí a lakotou málem nešťastně přišla o život, ale nakonec díky šlechetnosti získala přátele: se starým moudrým pavoukem Pavoučesem, který tká do pavučiny vlákna lásky, statečnosti, srdečnosti, přejícnosti a otevřenosti novým dobrodružstvím: s vílou Rigorkou, která dostala veliké poučení a naučila se zodpovědnosti: se ztraceným skřítkem Bavorkou, který se sice na chvilku ztratil, ale posléze mnoho našel.

druhé knize Dodíkových pohádek se odehrává veliký boj o přežití, kdy se králem vyvolená pětice skřítků pokouší najít pramen, ve kterém vysychá voda a ohrožuje tak celé Lesní království. Tomu hrozí záhuba, protože se brzy změní na souš. Jen společnými silami a obrovským odhodláním všech se to nakonec podaří.

Něžně přebásněné příběhy pohladí na duši, je v nich přátelství, statečnost, odvaha, srdečnost, láska i víra. Jsou i poučné, ale netlačí na pilu, jen jemně naznačují, že správná cesta je pro každého. Že i špatné věci se dají napravit, že nikdo není neomylný a že s přáteli dokážete víc než sami. Temné síly jsou tu vždy překonány a dobro vždycky zvítězí nad zlem. A tak to má být, nejenom v pohádkách.

Dej přednost dobru před zlem,
slabší stvoření ochraňuj.
Staň se pro ně vzorem,
za svými sny vždy si stůj.

Hodnocení: 80 %

Autorka: Lucie Červenková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *