Staň se novou E L James

Fifty Shades of Grey – Padesát odstínů šedi je jeden z největších knižních fenoménů posledních let. Obdivovaná, proklínaná – ale mimořádně úspěšná kniha, která všude vzbudila obrovský zájem a rozpoutala vzrušené debaty čtenářek. E L James se při psaní inspirovala svým oblíbeným románem a teď se o něco podobného můžete pokusit i vy.

Nakladatelství XYZ totiž vyhlašuje literární soutěž nazvanou „Staň se novou E L James“. Nechte se inspirovat trilogií Fifty Shades a napište svou vlastní povídku, libovolného žánru a libovolného stylu. Otevřete svou studnu fantazie: může to být příběh plný humoru, může to být satira, parodie, detektivka nebo thriller. Prostě cokoliv budete chtít. Měl by to být příběh, který vás napadl při čtení Fifty Shades, a nebo se může jednat o literárně zpracované zážitky vašeho čtení, volba je na vás.

Povídky bude hodnotit porota v čele se spisovatelkou Barbarou Nesvadbovou, novinářem Tomášem Poláčkem a šéfredaktorkou XYZ Markétou Šlaufovou. Deset nejlepších povídek se dočká vydání v povídkové antologii a první tři navíc získají finanční odměnu.

Jaké jsou podmínky?

  • Zúčastnit se mohou autoři, kteří dovršili v den uzávěrky podání rukopisu 18 let, a to pouze s novinkou, jež dosud nebyla nikde publikována.

  • Téma literární soutěže je povídka libovolného žánru a stylu inspirovaná Fifty Shades

  • Rozsah: minimálně 10 normostran, maximálně 25 normostran

  • Uzávěrka odevzdání rukopisu: 31. 8. 2013

  • Kompletní pravidla si můžete přečíst tady.

    Text povídky – nejlépe v normostranách (60 úhozů na řádek, 30 řádků na stránce) – pošlete ve dvou kopiích bez vašeho jména na adresu Nakladatelství XYZ Na Pankráci 30/1618, 140 00 Praha 4. Do samostatné obálky přiložte přihlášku, kterou najdete zde.

    Vaše povídka se tím vydá do světa, a třeba to budete právě vy, kdo bude „novou českou E L James“. Povídková antologie s deseti nejlepšími povídkami vyjde na podzim tohoto roku.

    Tak co, už víte, o čem budete psát? 🙂

    Zdroje obrázků: CC Miss Town, Imnotadisaster

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *