Letem knižním světem (8. týden 2017)

Od 21. února rozdáváme v našich knihkupectvích slevové vouchery našich partnerů k nákupu nad 399 Kč.

Tento týden si na našem blogu můžete zasoutěžit o novou krimi Larse Keplera s názvem Lovec králíků.

Zveme vás na 3 akce do Paláce knih Luxor:

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Neil Gaiman chystá pokračování knihy Nikdykde, v originále se bude jmenovat The Seven Sisters.
    • Díky nakladatelství Egmont se v březnu dočkáme prvních 4 dílů nového vydání série Řada nešťastných příhod od Lemonyho Snicketa, která byla nedávno adaptována jako seriál. Zlý začátek a další tři pokračování vyjdou už šestého.
    • V půlce března vydá Argo román Múza – strhující příběh dvou žen plný záhad a zvratů, který se odehrává v Anglii šedesátých let dvacátého století a ve Španělsku koncem třicátých let. Je to příběh o ctižádosti, lásce a touze lidí více či méně talentovaných i o tom, jak naše životy nutně utváří doba, do níž jsme se narodili.
    • Koncem března přibude nový titul na poličku alternativní historie. V knize Kafkův pavilon je po Hitlerově vítězství ve druhé světové válce Švédsko vazalským nacistickým státem. Obyčejní lidé si více méně spokojeně žijí své obyčejné životy, krátkolebí, odsouzení k vymizení z genetického dědictví, živoří v ghettech a spisovatelé se musí rozhodnout – budou sloužit novému Švédsku? Délka jejich pobytu v této uzavřené „spisovatelské kolonii“ záleží výhradně na tom, jak ochotně a kvalitně poslouží režimu.
    • Ptáci bouřliváci, hrabáci, domácí skřítci a hipogryfové, to jsou jen někteří magičtí tvorové, jimiž se to v kouzelnickém světě J. K. Rowlingové jen hemží. Ale jak takový Kůrolez ožije na filmovém plátně? Je Okamie pták, nebo plaz? A víte, jak to chodí s trusem měsíčníků? Dozvíte se v druhém díle Filmové magie, který vyjde začátkem dubna.
    • V říjnu vyjde česky román Scythe od Neila Shustermana. Představuje svět bez hladu, nemocí, válek, bídy, ve kterém jsou Scythové jediní, kdo může ukončit jakýkoliv život a je jim přikázáno tak činit s cílem udržet objem populace pod kontrolou.
    • Fanoušci knih Victorie Schwabové jistě netrpělivě vyhlíží konce února a nový román Neobyčejní – příběh o ctižádosti, žárlivosti, touze a nadpřirozené moci…

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    6. dubna má v českých kinech premiéru filmová adaptace knihy Pátá loď od Moniky Kompaníkové. Podívejte se na první trailer.

    Zveřejněn byl trailer filmové adaptace young adult románu Všechno, úplně všechno, která má českou premiéru 29. června.


    Česká premiéra filmové adaptace knihy Ztracené město v Amazonii se blíží, a tak se podívejte na první klip z filmu. V kinech od 20. dubna.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Tor.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *