Letem knižním světem (6. týden 2017)

Tento týden si na našem blogu můžete zasoutěžit o knihu Vášnivý lhář.

Vyšlo první letošní číslo magazínu Neoluxor živě! Knižní trh se po náročné předvánoční době pomalu probouzí a už v únoru se můžete těšit na spoustu krásných knih.

Kluci a holky, dámy a pánové z našeho blogteamu pročítají novinky a posílají jednu recenzi za druhou. Nedávno jsme se jich zeptali, na kterou knížku se letos těší nejvíc. A tady jsou jejich doporučení.

Slavíme Valentýna slevou na romány pro ženy. Platit bude už od 11. února a 20 % ušetříte, pokud si koupíte alespoň dvě knihy tohoto žánru.

Zastavte se 8. února v 17:00 do Paláce knih Luxor, představíme druhé, rozšířené vydání úspěšné knihy Aleny a Jaroslava Klempířových Grónsko – ostrov splněné touhy.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Nakladatelství Mystery Press vydalo nový ediční plán na první půlku roku 2017. Prohlédnout si ho můžete zde. Novinky představuje také nakladatelství Paseka a Academia.
    • Koncem roku vyjde v nakladatelství Host další román Fredrika Backmana, autora knih Muž jménem Ove, Babička pozdravuje a omlouvá se a Tady byla Britt-Marie. Jmenovat se bude Medvědín.
    • V létě vydá CooBoo pokračování sci-fi trilogie Illuminae. V Gemině se představí noví hrdinové, ale setkáme se i s těmi, které známe z 1. dílu.
    • Jak by vypadaly Rychlé šípy, kdyby vznikly ve 21. století, stvořily je ženy a do hlavních rolí obsadily samé dívky? Přesně jako Lumberjanes, které vyjdou v květnu v nakladatelství Paseka.
    • Hitlerův i Honeckerův bunkr, nejdivočejší noční kluby, uprchlické kempy, místa, kde Angela Merkelová rozhoduje o osudu Evropy. Berlín je město s barvitou historií a fascinující současností, plné života, módy, umění, energie a neustálých změn. Martin Jonáš německou metropoli důkladně poznal jako student i jako zpravodaj České televize, kde pracoval na několika stovkách reportáží. Veronika Jonášová je dlouholetá novinářka a o Berlínu a německé politice pravidelně psala například do deníku E15. Jejich společná kniha Příběh Berlín je nejen čtivým průvodcem nejmodernějších a v češtině takřka nepopsaných dějin města, ale najdete v ní i informace, o kterých se v běžných průvodcích zaručeně nedočtete. Vyjde v květnu.
    • Pokud se těšíte na návrat Hirky a Rimeho z románu Ódinovo dítě, počkat si musíte už jen do května. Host vydá druhý dl série Havraní kruhy s názvem Plíseň.
    • Herci Davidu Duchovnymu vyšla vloni v češtině kniha Kráva nebeská. Na letošek chystá Ikar další – Bucky Fucking Dent.
    • Magický průvodce městem pod pahorkem je bez nadsázky kniha, jaká tu nikdy nebyla. Autor bestselleru Literární spolek Laury Sněžné přichází opět s návykovým koktejlem magického realismu, detektivky, hororu a fantasy, ale tentokrát jde ještě dál a nabízí čtenáři příběh, který s ním bude žít ještě dlouho po otočení poslední strany. Vyjde v březnu.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    Podívejte se na finální trailer filmu Kráska a zvíře. Také už se nemůžete dočkat, až na to půjdete do kina? Už v březnu. (Trailer s dabingem najdete zde.)


    Zveřejněn byl první trailer chystané filmové trilogie režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského, jejíž děj předchází oblíbeným Pelíškům. Zahradnictví vyjde i v knižní podobě díky nakladatelství Paseka.

    Už za pár dní nás čeká premiéra filmové adaptace knihy Padesát odstínů temnoty. Než půjdete do kina, mrkněte na nové video s komentářem autorky, tvůrců i herců a tři klipy.



    Podívejte se na druhý trailer seriálové adaptace románu Příběh služebnice od Margaret Atwoodové, kterou chystá Hulu. První epizoda bude odvysílána 26. dubna.

    Zveřejněn byl nový trailer filmové adaptace knihy Ztracené město v Amazonii, která jde do českých kin 20. dubna.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Bookriot.com, Tor.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *