Letem knižním světem (51. týden 2014)

Rachel Joyce, autorka knihy Nepravděpodobná pouť Harolda Frye, napsala krátkou povídku pro Observer. Přečíst si ji můžete např. na Guardianu.

Podívejte se na skvělé video, které vytvořila organizace Blank on Blank s Tomem Robbinsem v hlavní roli. Jedná se o animaci rozhovoru z roku 1994.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Sleepy Hollow je známý zahraniční seriál, který vysílá stanice Fox. 20. února k němu vydá Baronet i knihu s podtitulem Děti revoluce.
  • 27. ledna vychází v XYZ nové vydání Bujné fantazie Olivie Joulesové od Helen Fieldingové, která ve svém románu brilantně vykresluje svět luxusních večírků, ale i pátrání po celosvětově hledaném teroristovi.
  • Další díl paranormální romantické série Prozřetelnost s názvem Rekviem vyjde v nakladatelství YOLI 19. března.
  • Úspěšná Pragocalypsa Jana Urbana se 3. února dočká pokračování s podtitutlem Krev padlých andělů. Apokalyptická mračna se kupí. Boj o Prahu začíná…
  • Chyběla vám Agáta a Sophie ze Školy dobra a zla? Pokračování Svět bez princů se dočkáte už 16. února.
  • Život Ruth přináší poprvé publikovaný příběh známé postavy Mammy, služebné a chůvy z dnes již klasického díla Margaret Mitchellové Jih proti Severu. Vychází 2. února v nakladatelství Ikar.
  • 9. února vychází Marťan, strhující, podmanivý a přesvědčivý příběh o lidské nezdolnosti a vynalézavosti tváří v tvář beznadějné situaci, který obletěl celý čtenářský svět a ve všech zemích, kde vychází, sklízí nadšený ohlas. Zaujal i filmové tvůrce, režisér Ridley Scott točí adaptaci s Mattem Damonem v hlavní roli.
  • Těšte se na knihu Chtělo by to nový jména. Debut třicetileté autorky, který se dostal i do finále Man Bookerovy ceny.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

6. ledna vyjde v originále Fifty Shadeds of Grey s filmovou obálkou. I u nás se chystá na začátek roku nové vydání.

Neil Gaiman by rád do role Morpheuse obsadil Toma Hiddlestona. Filmovou adaptaci Sandmana chystá Joseph Gordon Levitt a David S. Goyer.

Zveřejněn byl nový teaser k páte řadě seriálu Hra o trůny. Tentokrát ho otevírá Sansa.

Nové promo druhé půlky první série Outlanderu (podle knih Diany Gabaldonové) představuje dosud nezveřejněné scény, na které se můžete těšit od 4. dubna.


Podívejte se na nový trailer filmové adaptace knihy Americký sniper s Bradleym Cooperem v hlavní roli. Premiéru má v lednu.


ITV připravuje třináctidílný seriál na motivy hrdinského příběhu Béowulf.

Další potvrzená jména pro film BFG (podle knihy Obr Dobr) Stevena Spielberga: Ruby Barnhill a Mark Rylance. V kinech od 1. července 2016.

Zveřejněn byl další trailer filmové adaptace pohádky o Popelce. Film má premiéru 13. března 2015.


Zdroje: Kniznivesmir.cz, Epicstream.com, Theguardian.com, Mediabistro.com, Insidemovies.ew.com, Hypable.com, Pagetopremiere.com, Collider.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Která kniha/adaptace/video vás zaujalo nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *