da555197

Letem knižním světem (5. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Molly a Leo se ocitli v patové situaci, z níž vede jediná cesta přímo k rozvodovému právníkovi. Naděje na záchranu jejich manželství se právě chystá na smrt, když Molly dostane zprávu, že její manžel byl těžce zraněný při autonehodě a mimo jiné taky ztratil paměť. Může amnézie pomoct k záchraně manželství… ČÍST DÁL

Duše velblouda, který zemřel v Austrálii. Kafkovsky laděná korespondence dvou šimpanzů a jejich ošetřovatelky. Kerouacovská variace putujícího mlže na lodi. Anebo třeba dopis pro Sylvii Plathovou, kterou píše duše delfínice. Ta jediná zmiňuje záměr knihy, kdy duše zemřelých zvířat popisují svůj život, zamýšlí se nad vlastní smrtí, reflektují dobu i banálnost lidských konfliktů… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

Tento týden se těšte na špionážní thriller Turista vyprávějící o tajném agentovi CIA bez domova a bez totožnosti. Fanoušci bestselleru Manželé odvedle se již brzy dočkají autorčiny nové knihy Někdo cizí v domě. Prozkoumejte v roce 1938 se Slečnou M. berlínský sirotčinec nebo si připravte kufry na Víkend v Londýně. Jejich manželství se rozpadlo, ale zatím si to nechávali pro sebe – poznejte jaké může být Odloučení

Knižní novinky týdne

Třetí a závěrečný díl série královna Tearlingu s názvem Osud Tearlingu konečně dorazil do našich knihkupectví. Pojďme zjistit, jak to celé dopadne. Do momentálě ne příliš pěkného zimního počasí se hodí nová anglická detektivka Smrt v sutinách. Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo, kdybychom nesměli číst? Své vám o tom poví Čtenářka. V měkké vazbě nyní nově vychází také kniha Za zavřenými dveřmiDokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Kdo ví. Rádi bychom vám též představili Mizející rok, kde osud svede dohromady Zoe a ovdovělého Henryho. Krátce na to se ale začnou dít velmi podovné věci. 

Filmové a televizní novinky

Již na jaře se začne natáček druhá série velmi úspěšného sérieálu Sedmilhářky inspirovaného stejnojmennou knihou spisovatelky Liane Moriarty. Kromě již dobře známých oblíčejů na nás budou čekat zbrusu nové postavy. Jednou z nich bude Samotná Meryl Streep. Ta si zahraje Mary Louise Wrightovou matku Perryho Wrighta, kterého ztvárnil Alexander Skarsgård. Už se těšíte? 

Minulý týden měl v českých kinech premiéru záverečný díl ze série Labyrint – Vražedná léčbaThomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou.

Stephen King. Tohle bylo v loňském roce často zmiňováno. Hned několik z Kingových knih se dočkalo filmového či televizního zpracování. Král hororu má na kontě obrovské množství knih a tak se s filmy a seriály ještě zdaleka nekončí. Režisér Mike Flanagan se nyní chystá na Doktora Spánka. Jedná se o pokračování legendárního Osvícení, které se stalo předlohou filmu s Jackem Nicholsonem již v roce 1980. Snad se tak v příštím roce budeme moci těšit na další pořádný horor.

Scénář k prvnímu dílu seriálu Zaklínač je již na světě. Fanoušci této fantasy série se tak již už nemusí bát, že by z toho nakonec nic nebylo. Ačkoliv je vše připraveno pro natáčení, není zatím jisté, kdo si v seriálové podobě knihy zahraje, ani kdy bude mít svou premiéru. Věříme ale, že se tyto informace již brzy dozvíme. 

Minulý týden započalo natáčení filmu Captain Marvel na motivy komiksu ze studií Marvel. Premiéra filmu je prozatím naplánována na březen příštího roku a v hlavní roli Carol Denvers se setkáme s Brie Larson. Zpět se vrátí Samule L. Jackson jako Nick Fury a těšit se můžeme také na Juda Lawa v roli Waltera Lawsona neboli Mar-Vella. První fotky z natáčení naleznete v galerii na konci článku. 

Špionážní thriller Rudá volavka s Jennifer Lawrence v hlavní roli se blíží mílovými kroky, a tak vás bude třeba zajímat nová ukázka. V současném Rusku řízeném modrookým, neodpouštějícím Vladimirem Putinem bojuje vyzvědačka Dominika Jegorovová o přežití v džungli postsovětských tajných služeb. Je donucena projít výcvikem „volavek“, školených svůdnic, a poté je nasazena na Nathaniela Nashe, důstojníka CIA, který řídí nejdůležitějšího amerického vyzvědače v Rusku.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.comicbook.com, www.mtv.com, www.birthmoviesdeath.com, 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *