374653ff

Letem knižním světem (46. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Přijďte ve středu 15. listopadu od 16:00 do naší nové prodejny LUXOR v OC Chodov na autogramiádu charitativního kalendáře Fantastická 13. Těšit se můžete na Davida Gránského, Milana Peroutku, Elisavet Charalambidu, Lucii Benešovou a Adélu Gondíkovou. Dorazí také umělci Heards of Creation, kteří tento kalendář namalovali. 
  • Jiří Macků a Nakladatelství C&K vás zve ve středu 15. listopadu od 17:00 na křest humoristického románu z fotbalového prostředí Poločasy rozpadu spojeného s autogramiádou Jiřího Macků, autora a nakladatele, novináře Stanislava Hraběte, Karla Škáchy, ředitele Nadačního fondu proti korupci a Lukáše Říhy, ředitele Čistého fotbalu.
  • Ve čtvrtek 16. listopadu v 18 hodin navnadí chuťové pohárky všech fanoušků World of Warcraft kuchař Roman Paulus, který pokřtí speciální kuchařku z nakladatelství CREW a Fantom Print.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Annie má jednatřicet let a zrovna se vzpamatovává z těžkého rozchodu. Po sérii událostí zahrnujících náhodného milence a pokus sehnat mu zajímavý dárek skončí s podivuhodným obrazem, který skrývá víc, než se na první pohled zdá. Jak jinak si vysvětlit, že se kolem Annie najednou začínají točit ruský oligarcha či pochybný nákupčí uměleckých předmětů i mnozí další? Jak to s Annie skončí zjistíte již dnes v knize Nedostižná láska

  • 21. listopadu vydá nakaldatelství XYZ knihu Letuška. Jako dítě snila o tom být mořskou pannou. A když za dramatických okolností opustila rodný Dublin a naskytla se jí možnost pracovat jako letuška, neváhala ani minutu. Ovšem po pěti letech strávených ve vzduchu už to tak růžově nevidí, navíc jí stále chodí ty výhružné zprávy. 

  • Bestsellerová autorka Gilly Macmillanová přichází po Spálené obloze s novým znepokojujícím psychothrillerem Dokonalá, který vychází 1. prosince. Pro všechny, kteří ji znají, je Zoe Maiseyová – dětský génius a hudební senzace – jednoduše dokonalá. Jenomže před několika lety zavinila Zoe tragédii. Svůj trest si odpykala a teď je zase volná. Matka a otčím ji a jejího nevlastního bratra všemožně podporují v jejich nadání ke hře na klavír. Ten den je čeká životní vystoupení. O půlnoci však Zoeyinu matku naleznou mrtvou…

  • Je to deset let, co Nicollete Farellová odešla z rodného Colley Ridge, malého městečka v Severní Karolíně, kde se každý zná s každým. A taky deset let od chvíle, kdy beze stopy zmizela její nejlepší kamarádka Corinne. Tělo se nikdy nenašlo, a byť byli všichni podezřelí a nikdo neříkal úplnou pravdu, žádný viník nebyl vypátrán. Nyní se vrací domů vyřešit rodinné záležitosti. Brzy po jejím příjezdu však záhadně zmizí i Anneleise, Nicolletina sousedka, která tehdy jí a několika jejím kamarádům poskytla alibi na tu noc, kdy se ztratila Corinne… Kam se poděly Zmizelé z Cooley Ridge? To zjistíte na začátku prosince. 

  • Jeho první snímek z finančního hlediska propadl, k poetice toho druhého se nikdy nevrátil, protože třetí film se jmenoval Star Wars. Přitom v květnu 1977 rozhodně nikdo nečekal vlnu filmového šílenství a netušil, že se právě rodí nový popkulturní mýtus o souboji světlé a temné strany. Jedinečná publikace George Lucas o jednom z nejlepších režisérů současnosti již 31. prosince vtrhne do knihkupectví a vám by rozhodně neměla uniknout.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

To, na co tisíce fanynek po celém světe netrpělivě čekají, je téměř tady. Řeč je o filmu Padesát odstínů svobody, jehož trailer byl před pár dny vypuštěn do světa. V kinech na nás bude film čekat již tradičně na svatého valentýna, tedy 14. února. Na plakát k filmu můžete mrknout v galerii na konci článku.

Šíleně bohatí Asijati na sebe v poslední chvílí strhávají více a více pozornosti. Teď tu máme první hromádku forografii z připravovaného filmu. Na všechny se mrkněte v galerii na konci článku. 

Společnost Liongate zveřejnila již poslední a finální trailer k filmu Wonder natočený podle knihy (Ne)obyčejný kluk.  Auggie Pullman se narodil s deformovaným obličejem, což mu znemožňovalo navštěvovat běžnou školu – až do nynějška. Teď je ale všechno jinak. Auggie se chystá do běžné školy, a to rovnou do páté třídy. Podaří se mu přesvědčit nové spolužáky, že je navzdory svému vzhledu stejný jako oni? Nebo o tom dokonce přesvědčí spolužáci jeho samotného?

Manželské duo Aaron a Sam Taylor-Johnsonovi připravují filmovou adaptaci knihy A Million Little Pieces autora Jamese Freye, kterému v češtině vyšla kniha Poslední vůle Bena Ziona Avrohoma. Zatímco Sam Taylor-Johnsonvá se postará o řežii, Sam si střihne hlavní roli. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.ew.com, www.screenrant.com, www.comingsoon.net  

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *