46eba88f

Letem knižním světem (45. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • V pondělí 6. listopadu v 17:00 pokřtí Zdeňka Mazúrová kuchařku Bezlepkové pečení pro každého. Na křest a autogramiádu vás zve nakladatelství Esence – Euromedia Group. Knihu pokřtí herečka Iva Pazderková.
  • Přijďte pokřtít v úterý 7. listopadu od 18:00 jubilejní 25. díl Toulavé kamery. Chybět nebude Iveta Toušlová, Josef Maršál a Marek Podhorský. Kmotrem knihy bude cestovatel Miloslav Stingl. 
  • Srdečně vás zveme na křest kalendáře nadace ALSA Runy 2018, který se uskuteční 8. listopadu od 18:00. Kalendář pokřtí herečky Jana Plodková a Táňa Medvecká, zpěvačka Tonya Graves a moderátorka Daniela Písařovicová, která vás večerem také provede.

  • Zveme vás ve čtvrtek 9. listopadu od 18.30 na křest a autogramiádu knihy Rady ptáka Loskutáka Petra Rychlého.

  • Legendární režisér Václav Vorlíček, držitel ceny prezidenta Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary za umělecký přínos české kinematografii, rekapituluje svůj život i kariéru v knize Pane, vy jste režisér! Přijměte od nakladatelství Ikar – Euromedia Group pozvání na slavnostní křest a autogramiádu ve čtvrtek 9. listopadu od 17:00.

  • V pátek 10. listopadu si nenechte ujít křest Zpěvníku a nového alba skupiny Jelen. Jeleni budou v Paláci knih hrát, zpívat a podepisovat jejich první Zpěvník, nové CD i vinyly. Tak dorazte. Na autogramiádu vás od 16:00 zve Nakladatelský dům GRADA – Cosmopolis.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Měl to být idylický den, změnil se ale v boj o přežití. 9. listopadu vychází drama Tři hodiny v zoo. Joan si se svým čtyřletým synem užívá v zoo do poslední chvíle. Několik výstřelů, které zaslechne u východu, ji přinutí s dítětem v náručí utéct zpět do zahrady. 
  • Co si asi tak může člověk slibovat od života, když ho osud obdaří ne zrovna přitažlivým zjevem, mizerným zrakem, předčasnou plešatostí a navrch jménem Daniel Richard Nixon Nejspíš nic moc. Takže žádný div, že je z Dannyho v osmatřiceti osaměle žijící muž se špatně placeným zaměstnáním, těžce závislý na alkoholu a nikotinu. Více o Dannyho životě zjistíte v knize Z hovna bič, která vychází 14. listopadu.
  • Bývalé agentce na útěku před někdejšími zaměstnavateli nezbývá než vzít ještě jeden případ, aby očistila své jméno a zachránila si život. Jen málo lidí ví, že pracovala pro vládu Spojených států. Pro oddělení tak tajné, že nemá ani vlastní název. Coby výjimečná Specialistka představuje zároveň jedno z nejtemnějších rizik. Knihu vydává nakladatelství Egmont 16. listopadu.
  • Bestsellerová autorka Gilly Macmillanová přichází po Spálené obloze s novým znepokojujícím psychothrillerem. Pro všechny, kteří ji znají, je Zoe Maiseyová – dětský génius a hudební senzace – jednoduše dokonalá. Jenomže před několika lety zavinila Zoe tragédii. Svůj trest si odpykala a teď je zase volná. Na Dokonalou se těště 1. prosince.
  • Motto 12. prosince přijde s další knihou Radky Třeštíkové Dobře mi tak. Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se svou ženou. Tento životní zlom ho nutí zamyslet se nad sebou samým a bilancovat. Hledá cestu zpět ke svému dospělému synovi, minulost se mu ale vrací jako bumerang. V té chvíli mu navíc zkříží cestu šestnáctiletá Erika.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Tešíte se na filmovou podobu knihy Probuzení Simona Spiera? Do předpokládané premiéry v březnu příštího roku je sice ještě daleko, ale už teď můžete omrknout krátkou exklusivní ukázku. V galerii na konci článku navíc můžete omrknout i první fotografie z filmu.

Snad tato zpráva alespoň nekoho takhle pěkně při pondělku potěší. Téměř všemi milovaná trilogie Pán prstenů zcela jistě dostane nový kabátek. Půjde o seriálovou podobu, což je v současnoti celkem často volená strategie. Všimnout jsme si toho mohli již u Temné věže, Divergence či u Jména větru. V úvahu momentálně přichází Netflix či Amazon. Kdo nakonec tento velký projekt získá je a pravděpodobně ještě dlouho bude ve hvězdách. 

Německá televizní společnosti Tele München Group začala pracovat na seriálu podle jednoho z největších bestselleru – Umberta Eca – Jméno růže. Půjde o anglicky namluvenou osmidílnou sérii, která se bude natáčet ve slunné Itálii. V současnosti svou účast na projektu potvrdili tři herci – Rupert Everett, John Turturro a Damian Hardung. 

Víme již, kdy přesně se budete moci těšit na Šíleně bohaté Asiaty ve svých kinech. Oficiální premiéra byla nedávno stanovena na 17. srpna 2018. A co, že ve filmu uvidíte? Když Newyorčanka Rachel Chu souhlasila, že na léto odletí se svým přítelem a snad i budoucím manželem do Singapuru, představovala si, že s ním stráví příjemnou dovolenou ve skromném rodinném domě. Nick jí ale zapomněl sdělit několik důležitých detailů – že dům, ve kterém vyrůstal, připomíná palác: že v dětství cestoval častěji soukromým letadlem než autem: že je zkrátka jednou z nejlepších partií v zemi.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.trustedreviews.com, www.variety.com, 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *