Letem knižním světem (45. týden 2016)

Emma Watson se zapojila do projektu Books On The Underground movement a po londýnském metru roznesla několik výtisků knihy Mom & Me & Mom od Mayi Angelou. Celkem jich v metru nechala 100 a přidala i osobní vzkaz. Projekt odstartoval už v roce 2012 a každý týden distribuuje v metru 150 knih.

Jakou postavu byste si zahráli ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít? Zjistěte to v našem kvízu a vyhrajte vstupy na předpremiéru v Praze a ve Zlíně.

Tento týden pořádáme v Paláci knih Luxor a knihkupectví Quadrio 6 skvělých akcí. Zveme vás na dnešní křest knihy Daniela Landy a autogramiádu Evžena Bočka, zítra křtíme jedinečnou publikaci známého výtvarníka – dřevaře Martina Patřičného, ve středu od 17:00 bude naším hostem Sylva Lauerová, která představí komiks Tichošlap a 10. listopadu představíme knihu Padesátka a pokřtíme kuchařku Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Deníky Astrid Lindgrenové vyšly poprvé loni ve Švédsku a okamžitě se staly senzací. Text překypuje hlubokým smutkem i strachem, zároveň však slavnou spisovatelku dětských knih představuje jako přesvědčenou humanistku, která si odvážně, s humorem a láskou stojí za svými názory. Publikace Astrid Lindgrenová: Válečné deníky 1939–1945 se chystá na začátek příštího roku.
  • Jak rychle se pohybuje hlemýžď? Bojí se brouci tmy? Proč chodí mravenci v zástupu? Na tyto i mnohé další otázky odpovídá Velká kniha drobné havěti pro malé i větší čtenáře. Vyjde v prosinci.
  • Po premiéře filmu Star Wars Story: Rogue One vydá nakladatelství Egmont Tajné deníky povstalců.
  • Příběh psaný do vody – druhá kniha Blanky Milfaitové, která představuje ohlédnutí za rokem, který strávila na cestách po ostrovech skutečných i těch, které si neseme jako Robinsoni sami v sobě. Není to kniha jenom o vaření marmelád, putování po mořích a touze žít takový život, který stojí za to, ale také o iluzi slávy a dětských radostech, o schopnosti odlišovat to důležité od ničemného a zbytečného. 
  • Ten pravý život začíná teprve na mateřské! Tři oblíbené blogerky SexyMamas sepsaly své zkušenosti, užitečné rady a tipy pro všechny ženy, které si chtějí užít mateřství (a nezbláznit se). Kniha Matky matkám – Tak trochu jiná knížka o mateřství vyjde koncem listopadu.
  • 15. listopadu vychází speciální rukou psané a ilustrované vydání Malého prince. Jedno z nejvydávanějších děl světové literatury tak dostává dosud nevídanou podobu.
  • Už jste četli pohádku, jejíž hlavní hrdinka vůbec není? Teď máte možnost. Artová kniha O díře z trychtýře spisovatele Petra Stančíka (cena Magnesia Litera za román Mlýn na mumie) a výtvarnice Toy Box (Zlatá stuha za komiks Moje kniha Vinnetou) vypráví napínavý příběh osamělé díry, která v gastrokosmu jedné kuchyně hledá planetu, na které žijí její kamarádky.
  • Ve čtvrtém románu cyklu historických detektivek Juraje Červenáka, Ďábel v zrcadle, navštíví hrdinové Vídeň přelomu 16. a 17. století. Napínavý politický thriller ohromí dokonale vykreslenými dobovými reáliemi i spletitým příběhem plným akce, ale především sugestivním hledáním kořenů zločinu, při němž není příliš jasné, na které straně se nachází dobro a na které zlo.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Představujeme další sérii klipů z filmu Fantastická zvířata a kde je najít. A máme pro vás jednu velkou novinku – v dalším díle, který se bude podle dostupných informací odehrávat v Paříži, si zahraje Johnny Depp. Zatím nevíme, jakou postavu ztvární, ale šušká se, že by si mohl zahrát Gellerta Grindelwalda.

V chystané minisérii The Cormoran Strike Mysteries, kterou na motivy detektivek Roberta Galbraitha (J. K. Rowlingové) připravuje BBC, si zahraje Holliday Grainger (The Borgias, Cinderella). Představí se v roli Robin, asistentky Cormorana Strikea, kterého hraje Tom Burke. Sedmidílná série se začne natáčet už tento měsíc v Londýně.

Zveřejněn byl první oficiální trailer pokračování Trainspottingu (natočený na motivy knihy Porno Irvina Welshe). V českých kinech má premiéru 2. února 2017.


Podívejte se na první oficiální fotografie z filmu Kráska a zvíře, ve kterém hlavní role ztvárnili Emma Watson a Dan Stevens. Do českých kin se můžete na film vydat od 16. března 2017. (V plném rozlišení je najdete v galerii pod článkem.)

Nabízíme sérii klipů z chystané filmové adaptace knihy Tony & Susan, která jde do českých kin 24. listopadu pod názvem Noční zvířata.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Snitchseeker.com, Collider.com, Adweek.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *