09860008

Letem knižním světem (44. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Přijďte k nám ve středu 1. listopadu v 17:00 na slavnostní premiéru knihy Jmenuju se Tomáš s jejím autorem Otou Karsem a vybranými hosty. Účast již nyní přislíbil pan Václav Holý, tatínek Tomáše Holého.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Představte si, že jste ikonou ve světě obávaných slepých. Symbolem, který jeho obyvatele spojuje v nenávisti a touze po pomstě. Jako dcera mrtvorozeného válečníka, jenž se vinou zrady svého bratra ocitl ve vyhnanství, máte jediný úkol — zahájit začátek konce. Síla udeří již zítra. 
  • Anti-hrdinky, ženy z okraje společnosti, odvržené milenky, umírající dcery, zajatkyně mimozemšťanů, zombie. To vše na vás čeká 2. listopadu v knize Černé sklo
  • 7. listopadu u nakladatelství Motto vychází Burgessovi chlapci. Dětství sourozenců Burgessových bylo poznamenáno nešťastnou nehodou, při níž přišli o otce. Bratři Jim a Bob, pronásledováni přízrakem tragédie, pocitem viny i duchem rodného maloměsta, odejdou z Maine do New Yorku, jakmile je to možné, a oba si najdou práci v právnické sféře. 
  • Fejetony a povídky Barbary Nesvadbové poutavě, často sarkasticky, někdy s nadhledem, ale vždy s krystalickou upřímností vypráví o ženském světě. Ať už z pozice manželky, milenky, či matky. Reflektují pozici současných vztahů. Nelehkost navázat blízkost. Tíhu odpovědnosti i touhu po nových začátcích. Na konci listopadu se tak můžete těšit na Bářinu novou knihu Borůvky
  • Jak získal Thor své proslavené kladivo Mjölnir? Kolik světů spojuje vždyzelený jasan Yggdrasil? Kdo postavil zeď kolem Ásgardu a co bude následovat po konci světa zvaném Ragnarök? Severská mytologie převyprávěná Neilem Gaimanem nejenže odpovídá na všechny tyto otázky, ale navíc je váže do souvislého, obšírného vyprávění, v němž ožívají bohové i obři, medovina teče proudem, vlci mluví a jabloně rodí jablka nesmrtelnosti. Knihu vydává nakladatelství Argo 31. prosince.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Bude to již skoro rok, co jsme se poprve setkali s filmovými Fantastickými zvířaty a kde je najít. Na druhý díl si ještě jeden rok počkáme, nicméně pomaličku se začínají objevovat zajímavé novinky. Nedávno byly zveřejněny tři fotografie, které by se daly nazvat spíše indíciemi. Všechny tři fotografie najdete v galerii na konci článku. 

Dětská knížka Pax, můj liščí přítel se díky Sidney Kimmel Entertainment dostanou na plátna kin. O scénář se postará John Fusco, který má na svědomí hity jako Chatrč či seriál Marco Polo. A o čem Pax je? Od chvíle, kdy Petr zachránil Paxe jako malé lišče, z nich byli nerozluční přátelé. Jednoho dne se však stane nepředstavitelné: Petrův otec vstoupí do armády a přinutí ho vrátit lišáka do volné přírody. 

Lin-Manuel Miranda, tvůrce jedinečného muzikálu Hamilton, se pouští do dalšího projektu. Tím je fantasy série Jméno větru spisovatele Patricka Rothfusse. Podobně jako u Temné věže půjde nejprve o celovečerní film a následně o navazující televizní sérii. 

Seriálová podoba série Čas čarodějnic se dočkala dalších hereckých posil. K hereckému obsazení se připojily herečky Alex Kingston a Lindsay Duncan. Alex Kingston si zahraje Sarah Bishop – tetu hlavní hrdinky Diany. Lindsay Duncan zas postavu jménem Ysabeau – matku upíra Matthewa. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.cinemablend.com, www.deadline.com, www.denofgeek.com, www.ew.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *