Letem knižním světem (44. týden 2016)

Tento týden můžete na našem blogu vyhrát knihu Život po tobě, pokračování úspěšného románu Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové.

Zavítejte tento týden na některou (nebo všechny) z akcí v Paláci knih Luxor. Dnes v 16:00 křtíme pohádkovou knížku Velká pohádka o malé víle, zítra v 17:00 nás čeká autogramiáda Ládi Hrušky, 2. listopadu v 16:00 křtíme novou knihu Miloslava Stingla a 3. listopadu bude naším hostem Tomáš Sedláček a další autoři knihy 2036.  

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Příští týden vyjde bohatě ilustrovaná černobílá galerie postav a scén z filmu Fantastická zvířata a kde je najít a návrhů použitých k jeho vzniku. New York, 1926: zcela nová éra kouzelnického světa, nepodobná ničemu, co jste si kdy byli schopni představit.
  • Umina verze, nový román Emila Hakla předjímá to, k čemu technověda směřuje již delší dobu – výrobu umělého člověka. Vyjde 15. listopadu.
  • Do svazku Od hlouposti k šílenství: Zprávy o tekuté společnosti zařadil Umberto Eco další novinové sloupky, které psal patnáct let pro list L’Espresso. Zde uveřejněné sloupky se vyznačují značnou rozmanitostí, a to nikoliv nedůsledností autora, ale v důsledku složitosti dnešní doby. Vydá nakladatelství Argo.
  • Dobrodružný příběh o statečné holčičce Olze a zlé ježibabě ožívá v knížce Baba Jaga díky nádherným ilustracím An Leysenové. Ta vypráví tuto klasickou, původem ruskou pohádku po svém, s roztomilými detaily. Vyjde koncem listopadu.
  • Po Němém křiku přichází Ďábelské hry, ve kterých se na scénu vrací inspektorka Kim Stoneová a její vyšetřovací tým. Druhý díl jejích případů vyjde 23. listopadu.
  • Je to i můj život je fascinující povahová studie rámovaná strhujícím příběhem, ve které Jodi Picoultová zkoumá reakce a rozhodnutí lidí v těžké životní situaci, a klade mnoho otázek, na něž se jen těžko hledají odpovědi. Mají rodiče právo nutit zdravé dítě podstupovat bolestivé a někdy riskantní zákroky, aby zachránili to nemocné? Vyjde v listopadu.
  • Další kniha Jaroslava Kmenty, Padrino Krejčíř – Žralok, popisuje poslední fázi vyšetřování aktivit zločince Radovana Krejčíře v České republice, tedy od roku 2002 do roku 2005. Vyjde 24. listopadu.
  • Máte postřeh, smysl pro detail a dedukci jako Sherlock? Myslíte si, že autorům detektivek vidíte pod prsty a vraha odhalíte už v druhé kapitole? Přesvědčte se o tom! – Po první knížce minipříběhů s otevřeným koncem Detektiv v nás přichází druhá, Pachatel neznámý, v níž se řešení 60 kriminálních případů ujímá opět inspektor „Paddington“ Parnacki.
  • Michael Bond, autor dětských knížek s medvídkem Paddingtonem, chystá další knihu. V originále se bude jmenovat Paddington’s Finest Hour a vydá ji HarperCollins. Zároveň se můžete těšit na druhý film, který bude do kin uveden na podzim 2017. Nově si v něm zahraje i Hugh Grant.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na několik klipů z filmu Fantastická zvířata a kde je najít. První díl chystané pětidílné série má v Česku premiéru 17. listopadu. J. K. Rowlingová společně s režisérem Davidem Yatesem prozradili, že pokračování se bude odehrávat v Paříži.

1. ledna 2017 bude mít premiéru první díl 4. řady seriálu Sherlock od BBC, natočený na motivy slavných knih Arthura Conana Doyla. Vypadá to, že tato série je poslední.


Warner Bros. chystá novou adaptaci knihy Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. Producentem bude David Heyman, který stojí i za sérií s Harrym Potterem a chystanými Fantastickými zvířaty.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Hypable.com, Hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *