Letem knižním světem (41. týden 2016)

Až do konce října vám k nákupu knih Dana Browna z Edice Neoluxor přidáme audioknihu Inferno zdarma.

Tento týden vás zveme hned na několik akcí v Paláci knih Luxor – dnes v 15:30 se můžete setkat s Chuckem Palahniukem, autorem Klubu rváčů, zítra v 17:00 křtíme knihu Pavla Kožíška, 12. října budou našimi hosty dámy z blogu A Cup of Style, 13. října k nám zavítá Wabi Daněk a Dara Rolins

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Penguin Random House oznámil, že se chystá další díl série Pilíře země od Kena Folletta. V originále se bude jmenovat A Column of Fire a vyjde 12. září 2017. Příběh nové knihy začne v roce 1558.
  • V turistických bedekrech jsou návštěvníci Prahy informováni, že město je díky svým stavebním a uměleckým památkám vedeno v seznamu světového kulturního dědictví. Záštita UNESCO však pomíjí jeden naprosto výjimečný fakt: Praha se pyšní největším počtem evidovaných strašidel na čtvereční kilometr. A právě ty představuje kniha Miloslava Švandrlíka Praha plná strašidel.
  • 17. října vydá Prostor publikaci Láska a věda, knihu pamětí mikrobiologa Jána Vilčeka. Určitě zaujme i čtenáře, kteří zrovna nebádají v laboratoři nad nějakým novým lékem. Předkládá životní příběh zajímavý, dobrodružný, plný zvratů. 
  • Dej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se to vyplnit! A právě s tímto tématem pracuje nová kniha Liane Moriarty Tři přání, která již brzy vyjde v Edici Světový bestseller.
  • Candace Bushnellová roky psala sloupky pro New York Observer a nakonec je shrnula do knihy Sex ve městě, předlohy slavného stejnojmenného seriálu. V humorných příbězích představuje „mladé a krásné“ Newyorčany, kteří si užívají života a táhnou z večírku na večírek. Vyjde koncem října.
  • 24. října vyjde román s názvem, který naláká všechny knihomoly – Erotický knižní klub – Záhada léčivé knihy. Vypráví příběh Lily, knihovnice s „bibliobusem“, která přijíždí do malého kalifornského města, aby zde pomohla založit knižní klub. Na druhé straně oceánu, v alsaském zámku, je ukraden vzácný svazek starověkého lékařství, který je tajně odvezen až do Kalifornie. Do podezření se hned dostanou tři osamělé členky knižního klubu.
  • Vedle své románové tvorby se Charles Dickens s nadšením věnoval i vydávání časopisu, zprvu týdeníku Household World, později týdeníku All the Year Round, kde ve speciálním vánočním čísle vyšel v roce 1859 i soubor povídek Strašidelný dům. 24. října vyjde v nakladatelství Plus. (Knihu ilustroval v létě 2015 Adolf Born, a řadí se tak bohužel k jednomu z posledních tvůrčích počinů tohoto významného ilustrátora.)
  • Na konec října chystá Argo nové vydání Růže pro Algernon, která patří k nejinspirativnějším příběhům moderní literatury. Už od roku 1959, kdy se poprvé objevila jako krátká povídka posléze odměněná cenou Hugo, nejvyšším čtenářským oceněním v rámci fantastického žánru. Později svůj vlastními životními zkušenostmi inspirovaný příběh Daniel Keyes rozšířil do románové podoby a opět si neústupně stál za jeho zakončením, přestože byl stejně jako v případě povídky nucen najít si nového nakladatele.
  • Tak jako díla Agathy Christie či populární televizní seriál Vraždy v Midsomeru ukazuje i strhující románový debut Jamese Marrisona odvrácenou stranu zdánlivé idyly anglické venkovské komunity, ve které vládne nedůvěra a strach a nic není tak, jak se na první pohled zdá. Těšte se na román Pod vodou.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nový trailer druhé řady seriálu Muž z vysokého zámku, který je natočen na motivy stejnojmenné knihy Philipa K. Dicka. Premiéra prvního dílu je naplánovaná na letošní prosinec.

Zveřejněn byl další trailer seriálové adaptace knihy Douglase Adamse Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho, ve které se v hlavních rolích představí Samuel Barnett a Elijah Wood. První díl odvysílá BBC 22. října.


Chystá se filmová adaptace románu Tetovaný od Petera V. Bretta. Práva koupili New Harlem Partnership a Spike Seldin.

Filmová adaptace thriller Kruh Davea Eggerse bude mít premiéru 28. dubna 2017. Ve filmu si zahrají Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega a další. Režie se ujme James Ponsoldt.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Tor.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *