Letem knižním světem (4. týden 2015)

Tympanum uvolnilo zdarma k poslechu novelu Metoda dr. Péra a prof. Téra, podle které byl natočen film Podivný experiment

Edgar Awards je nejprestižnější ocenění pro autory detektivek a thrillerů a tento týden byly vyhlášeny nominace. V kategorii Kniha roku je mimo jiné nominováno Město policajtů od Karin Slaughter, Vlk od Mo Hayder (kniha vyjde v nakladatelství Domino na podzim) a Pan Mercedes od Stephena Kinga. Vyhlášení vítězů je 29. dubna.

Tento týden zveme na 4 akce v Paláci knih Luxor:

Ještě během dneška můžete soutěžit o vstupy na předpremiéru filmu Mortdecai na našem blogu.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás. 

  • 10. a zatím poslední díl série s komisařem Harrym Holem – Policie – vyjde v nakladatelství Kniha Zlín začátkem dubna. Podívejte se na čerstvě zveřejněnou obálku.
  • YOLI chystá novou sérii Cassandry Clareové (autorky série Nástroje smrti), kterou napsala společně s Holly Blackovou. První díl Magisteria s názvem Železná zkouška vyjde v květnu. Následovat bude v září Měděná maska, v prosinci Kosmická čepel a příští rok vyjde Zlatý chlapec a Nepřítel smrti.
  • Třetí díl série Století Kena Folletta s názvem Hranice věčnosti vyjde v květnu. První dva díly máme aktuálně ve slevě, Pád titánů a Zimu světa pořídíte o 28 % levněji.
  • Druhý díl série Silo Hugha Howeyho vyjde v prosinci v Knižním klubu.
  • Další román Jojo Moyesové se chystá na říjen letošního roku. Bude se jmenovat Dívka, kterou jsi opustil.
  • V říjnu vyjde i román Mr. Holmes od Mitche Cullina, podle kterého se právě natáčí stejnojmenný film s Ianem McKellenem v hlavní roli.
  • 16. února vyjde nesmírně zajímavá knížka s názvem Jak udělat z vaší kočky internetovou celebritu. Máte-li kočku, určitě si ji nenechte ujít 😀
  • Zveřejněna byla obálka 3. dílu série Škola dobra a zla. Kniha vyjde v originále 21. července. U nás zatím čekáme na 2. díl s názvem Svět bez princů.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

V Anglii právě vyšlo nové vydání románu Prázdné místo se seriálovou obálkou. Seriál bude letos vysílat BBC.

12. února má u nás premiéru film, který vznikl na motivy knihy Žena v černém: Anděl smrti. Podívejte se na trailer.


Podle knihy Muž z vysokého zámku od Philipa K. Dicka vznikl seriál v produkci Amazonu. Ten vtrhl do seriálového světa hned s několika piloty. Právě teď diváci hlasují, který z nich bude pokračovat. Autor knižní předlohy za toto dílo obdržel v roce 1963 prestižní cenu Hugo Award a etabloval se mezi hvězdami žánru sci-fi. Záblesky z prvního dílu můžete zachytit v tomto souhrnném traileru všech seriálů.

Zveřejněny byly nové plakáty k filmové adaptaci Rezistence a jedna fotka. Film má u nás premiéru v březnu.

Nakladatelství CooBoo oznámilo, že se chystá vydat v češtině knihu Duff od Kody Keplinger. Na motivy knihy vznikl i stejnojmenný film, který bude mít světovou premiéru 20. února.

K filmové adaptaci Fifty Shades of Grey byl zveřejněn klip k písni Love Me Like You Do od Ellie Goulding, který obsahuje několik záběrů z filmu.


Další záblesk z natáčení seriálu Sherlock. Vánoční speciál uvidíme už letos.

8. února odvysílá HBO dokument A Day in the Life, který je první předzvěstí 5. série Hry o trůny. Právě byl zvěřejněn trailer.


Filmové studio Lionsgate uvedlo, že zvažuje spinoffy ke svým dvěma nejúspěšnějším filmovým sériím – Hunger Games a Divergenci.

Ačkoli Hugh Grant popřel účinkování v dalším filmu o Bridget Jonesové, Colin Firth uvedl, že by se obsazení do filmu nebránil.

Zdroje: Snitchseeker.com, Insidemovies.ew.com, Adweek.com, Tor.com, Hollywoodreporter.com, Hypable.com, Collider.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Která kniha/adaptace/video vás zaujalo nejvíce? Co by mohlo být podle vás obsahem spinoffů k Hunger Games a Divergenci? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *