Letem knižním světem (35. týden 2014)

John Green na svém blogu potvrdil, že pro filmové zpracování své knihy Hvězdy nám nepřály napsal 4 stránky knihy Císařský neduh od Petera van Houtena. Kniha, kterou Hazel čte ve filmu, je plná těchto čtyřech stránek, které se opakují stále dokola. Green si výtisk ponechal na památku.

Na naší facebookové stránce můžete aktuálně soutěžit o vstupy na pražskou předpremiéru filmu Dárce (podle stejnojmenné knihy). Fanděte nám i nadále, následovat totiž bude soutěž o předpremiéru filmu Maze Runner (Labyrint: Útěk) v Praze, ve Zlíně a v Olomouci. Palác knih Luxor na Facebooku aktuálně pořádá soutěž o balíčky k filmu Nejhledanější muž (kniha+filmový plakát+lístky do kina).

4. září slavíme 12. narozeniny Paláce knih Luxor. Nechte se nalákat na bohatý program, slevy a dárky. Těšíme se na vás.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Nakladatelství Mladá fronta zveřejnilo ediční plán na podzim a zimu 2014. Pročíst si ho online můžete ZDE.
  • Neil Gaiman aktuálně pracuje na antologii Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances. V originále vyjde 3. února 2015.
  • Hudebník Bruce Springsteen napsal knihu pro děti s názvem Outlaw Pete, která vyjde 4. listopadu. Název knihy je odvozen od jeho písně z roku 2009. Příběh sleduje osudy dítěte, které vykrádá banky. Je doplněn ilustracemi Franka Carusa.
  • 1. října vychází další vynikající román Owena Laukkanena, kterého čeští čtenáři znají díky knize Profesionálové. I ve Zločineckém podniku bude mít policie a FBI co do činění se „zločinci z nouze“. Z thrillerů si nenechte ujít ani knihu Já, Poutník, a pokud máte raději detektivky, těšte se na nejlepší francouzskou krimi roku 2013 s názvem Poslední Laponec.
  • Po oceňovaném erotickém románu Nabíječ přichází Alice Claytonová s pokračováním s názvem Roštěnka. Kniha u nás vyjde 21. listopadu.
  • Ještě letos se dočkáme pokračování upíří dystopické série Hon od Andrewa Fukudy. 21. října vychází Kořist.
  • 21. října vychází další román Davida Mitchella, autora Atlasu mraků, s názvem Třináctý měsíc. Těšit se můžete na portrét dospívání a „venkovské retro“ z časů prvních lásek, vinylů a videoher v maringotkách, kdy se všechno zdálo daleko větší.
  • Pokud máte rádi kuchařky Romana Vaňka, nenechte si ujít SNADNO & RYCHLE. Vyjde 15. října a obsahuje 111 receptů na rychlé rodinné pokrmy.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

Zveřejněna byla další sada plakátů k filmu Mockingjay (podle knihy Síla vzdoru) s bojovníky z 13. kraje.

Brownovo Inferno se dočká filmového zpracování. Roberta Langdona si opět zahraje Tom Hanks, režírovat bude Ron Howard, který se už dříve ujal adaptace knihy Andělé a démoni.

Podívejte se na další trailer filmu Horns (podle knihy Rohy) s Danielem Radcliffem v hlavní roli. K dispozici je i nový plakát.

Spisovatelka Diana Gabaldon se objevila v seriálu Outlander, který byl natočen podle její knižní série Cizinka. Seriál právě teď běží na stanici Starz, která v sobotu odvysílala 4. díl z plánovaných 16 dílů 1. série. Pokračování už bylo potvrzeno.

Zveřejněn byl další promo klip k filmové adaptaci knihy Labyrint: Útěk od Jamese Dashnera. Pokud váháte s koupí knihy, možná vás přesvědčí recenze na našem blogu.

25. prosince bude do českých kin uvedena filmová adaptace knihy Medvídek Paddington. Zveřejněna byla první fotka zlé Millicent, kterou hraje Nicole Kidman.

Zveřejněn byl první plakát k filmu Natalie Portman s názvem A Tale of Love and Darkness, který je inspirován memoáry spisovatele Amose Oze (u nás mu vyšly knihy Scény z venkovského života a Příběh o lásce a tmě). Odehrávat se bude na začátku 40. let, v době formování Izraele.

Další potvrzená role ve filmové adaptaci knihy Pátá vlna. Hlavního „špatňáka“ Colonela Vosche si zahraje Liev Schreiber. Natáčení začalo dnes.

2. října má v českých kinech premiéru filmová adaptace knihy Zmizelá (připravuje se i vydání s filmovou obálkou). Podívejte se na rozšířený TV spot.

Film Seventh Son (na motivy knih Josepha Delaneyho), který měl být původně uveden do kin už minulý rok, se s premiérou posunul až na začátek roku 2015. Zveřejněn byl nový trailer a plakát.

Zdroje: Screenrant.com, Collider.com, Insidemovies.ew.com, Pagetopremiere.com, Hypable.com, Mediabistro.com, Shelf-life.ew.com, Tor.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Našli jste mezi připravovanými knihami svého favorita? A který z trailerů u vás vede? Napište nám svůj názor do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *