6a81f9b4

Letem knižním světem (34. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Magnus Chase čelí dalšímu dobrodružství. Po magickém meči nyní musí získat bájné Thorovo kladivo. Jeho cesta za ním však nebude vůbec jednoduchá. Magnus Chase a bohové Ásgardu 2 – Thorovo kladivo vychází už dnes u nakladatelství Fragment.
  • Pokračování komediální romance Noc s Audrey Hepburnovou, Noc s Marilyn Monroe, vyjde již na konci měsíce. Libby Lomaxová má za sebou pár těžkých dní. Sotva si stihla zvyknout na to, že randí s nejžhavější filmovou hvězdou Dillonem O’Harou, musí si přiznat že Dillon má do láskyplného a spolehlivého přítele velmi, velmi daleko.
  • Gillian Flynnová se 1. září po třech úspěšných knihách vrací s krátkou povídkou Skvrna. Tato mistrovská hororová povídka je poctou klasickým duchařským historkám a dalším důkazem autorčina všestranného spisovatelského talentu. Tak si ji nenechte ujít. 
  • Uprostřed mrazivé noci jsou policisté povoláni k rutinnímu případu úmrtí v psychiatrické léčebně. Tělo pacienta, který uškrtil sám sebe, je nalezeno s ústy otevřenými v tichém výkřiku. Inspektorka Sarah Geringënová cítí, že tady něco nesedí. Jak Křik skončí zjistíte 18. září.
  • Připravte se na další Feraly. Krák porazil obávaného Mistra Snovače i Muší matku. Jenže na obzoru je další feral, který kráčí ve smrtících šlépějích pavoučího ferala. Feralka známá jako Bílá vdova má za úkol zničit Kráka a obnovit v Blackstone časy zločinu a strachu. Na její stranu se postaví noví feralové, uprchlí trestanci z Blackstoneské věznice. Pomsta Bílé vdovy tu bude 20. října 

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Nedávno vydaná fantasy kniha Bestie je zvíře zažívá úspěch. Amazon se tohoto jedinečného young adult projektu zhostil a ve spolupráci se slavným režisérem Ridley Scottem již pracují na filmovém zpracování. Můžeme tedy jen doufat, že se již brzo dočkáme Alis a jejího dobrodružství.

Z produkce Amazonu se příští rok dočkáme i šestidílné minisérie Dobrá znamení podle stejnojmenné knihy z pera Terryho Pratchetta a Neila Gaimana. Crowby je padlý anděl, teoreticky tedy ďábel, prakticky však člověk. Celé stovky let je naturalizovaný na Zemi, kam byl nasazen jako “spící“ agent. Miluje staré automobily a populární hudbu a všeobecně dvacáté století, protože to je mnohem lepší než století sedmnácté… Jako Crowby se představí David Tennant a jako anděl Aziraphale Michael Sheen. 

Deborah Harkness, autorka trilogie Čas čarodějnic, před pár dny oznámila, že se již brzy dočkáme seriálového zpracování. Odhalení dalších informací a samotného hereckého obsazení bude odtajněno v následujících dnech. Samotná autorka se bude na projektu zásadně podílet, napíše scénáře hned k několika epizodám.

Podívejte se na novou fotografii z připraveného filmu Ready Player One. Svět v roce 2045 se ocitá v hluboké krizi – jedinou záchranou před bezútěšnou skutečností se pro miliony lidí stalo OASIS, bezplatná onlineová videohra přístupná prakticky každému – každý si zde může vytvořit novou identitu a vést virtuální život – studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se…

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.bustle.com, www.theguardian.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *