Letem knižním světem (34. týden 2015)

Na našem blogu můžete právě teď soutěžit o 5 výtisků knihy Dívka v pavoučí síti – 4. díl série Milénium.

31. srpna slavíme 13. narozeniny Paláce knih Luxor. Těšit se můžete na velkou soutěž o knihy dle vlastního výběru v hodnotě 13 000 Kč, sklenku vína za nákup knihy, zábavní odpoledne plné autogramiád, soutěží a aktivit pro malé i velké a na happy hour slevu 20 % na vše.

Takto vypadá pracovní stůl Harukiho Murakamiho. Je ten váš také tak uklizený?

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Paseka připravilo nový ediční plán.
  • Kniha The DUFF od Kody Keplinger se bude v češtině jmenovat OTKA: Ošklivá tlustá kamarádka a vyjde v nakladatelství CooBoo v říjnu. Zveřejněna byla obálka.
  • Nejnovější Murakamiho kniha Muži, kteří nemají ženy vypráví o vztazích, poznamenaných nedorozuměním, nevěrou, či proradností. Sedm povídek sbírky spojuje téma osamění mužů, kteří za různých okolností ztratili ženu, nebo o ni nenávratně přicházejí. Vyjde 15. října.
  • V roce 2002 prodělal Miguel Ruiz, autor Čtyř dohod, těžký infarkt, po němž strávil devět týdnů v kómatu. Kniha Toltécké umění života a smrti je svědectvím o niterné pouti, již podnikl na pomezí života a smrti, a o duchovních objevech, k nimž na této cestě dospěl. Vyjde 16. září v nakladatelství Harper Collins.
  • První kniha z plánované série detektivek z prostředí první ligy anglické kopané s názvem Přestupové okno se představí na začátku září. Philip Kerr je Dickem Francisem fotbalového světa!
  • Poslední případ Olivie Rönningové a Toma Stiltona vyjde pod názvem Černý úsvit 5. října.
  • Citlivý i humorný grafický román Úsměv patří k tomu nejlepšímu, co může současná komiksová tvorba dospívajícím čtenářům a čtenářkám nabídnout. Získal mimo jiné Eisnerovu cenu, tedy „komiksového Oscara“, a ocitl se na samém vrcholu žebříčku bestsellerů deníku New York Times. Vychází v říjnu.
  • Zásadní dílo slavného fyzika Alberta Einsteina vychází poprvé v češtině. Smysl relativity je jakýmsi Einsteinovým odkazem, který poprvé vydala Princetonská univerzita roku 1921 a jež si od 21. září budete moci přečíst i vy.
  • Známý provokatér Michel Houellebecq napsal román o tom, jak se z Francie stane islámský stát. Příběh se odehrává roku 2022, kdy politické strany ve volbách raději podpoří fiktivního kandidáta strany zvané Muslimské bratrství, aby se prezidentkou nestala šéfka extrémně pravicové Národní fronty Marine Le Penová. Autor uvedl, že „urychluje historii“. Jeho kontroverzní románová fikce vzbudila nebývalou pozornost a kniha se v mnoha zemích stala absolutním bestsellerem. Česky vyjde pod názvem Podvolení začátkem října.
  • Podívejte se na book trailer druhého dílu Girl Online od Zoe Sugg, známé youtuberky, s názvem Girl Online on Tour, který v originále vyjde 20. října. Česky vydá knihu nakladatelství Jota.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl druhý trailer filmové adaptace Marťana. Premiéra filmu v českých kinech bude 1. října.

Podívejte se na nové plakáty a trailer k filmu Victor Frankenstein, který je natočený na motivy slavné knihy Mary Shelleyové. V kinech od 26. listopadu.


Režisér Francis Lawrence (Hunger Games) připravuje adaptaci Homérovy Odyssey. Hlavní roli by si mohl zahrát Hugh Jackman.

K filmové adaptaci druhého dílu Labyrintu byla zveřejněna další reklama od ZLOSIN a první klip. Film má premiéru v září.



Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Theguardian.com, Hypable.com, Collider.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *