Letem knižním světem (34. týden 2014)

Po letním dvojčísle vyšel další magazín Neoluxor živě!. Vyzvednout si ho můžete u nás v knihkupectví, nebo čtěte online na http://issuu.com/neoluxorcz/docs/neoluxor_zive_08_2014/

J. K Rowlingová napsala na portál Pottermore nový, exkluzivní přídavek. Tentokrát je o zpívající čarodějce Celestýně Warbeckové (v knihách je zmíněna ve 2., 6. a 7. díle, je oblíbenou zpěvačkou Molly Weasleyové). Poslechnout si můžete její hit Ukradl jsi můj kotlík, ale mé srdce mít nemůžeš.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • 11. listopadu 2014 vyjde kniha zpěvačky a umělkyně Amandy Palmer, která se zaměřuje na téma „požádat o pomoc není lehké“. Knihu The Art of Asking se rozhodla napsat po svém vystoupení na konferenci TED v roce 2013. Zveřejněna byla obálka.
  • Představujeme další hity podzimní sezóny. Těšit se můžete třeba na nové vydání Murakamiho knihy Na jih od hranic, na západ od slunce, další díl z oblíbené série Jennifer Probstové s názvem Manželská zkouška nebo druhý díl thrilleru Vraní dívka s podnázvem Hladový oheň. Dále doporučujeme Muzeum prazvláštních věcí z nakladatelství Jota, vynikající román Vypravěčka, který chystá Ikar už na 16. září a knihu Supermodelka a krabice Brillo od Dona Thompsona.
  • Nakladatelství Random House uvedlo, že pracuje na knižním pokračováním úspěšného animovaného filmu Frozen z dílny Walta Disneyho. Anna & Elsa #1: All Hail the Queen and its follow-up story a Anna & Elsa #2: Memory and Magic vyjde v originále 6. ledna 2015. Ve stejný rok mají následovat další dvě knihy.
  • Sotva nakladatelství CooBoo oznámilo vydání trilogie Selekce (1. díl vyjde 8. září), autorka už chystá pokračování. Plánuje další krátkou novelu a 2 další knihy ze stejného univerza. Jedna z knih s názvem The Heir vyjde v srpnu 2015.
  • 2. října vyjde kniha Pilot a Malý princ od mezinárodně uznávaného českého autora Petra Síse, který působí v New Yorku. Autor se sobě vlastní empatií, lehkostí a citem pro dobovou atmosféru vypráví příběh legendárního francouzského letce, dobrodruha a spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho (1900–1944). Mimořádně zpracovaný obrazový životopis sleduje jeho dětské sny a rodinné zázemí, práci pro leteckou společnost dopravující poštu do Afriky a Jižní Ameriky až po osudový poslední let nad Středozemním mořem.
  • Novou knihu Harukiho Murakamiho s názvem Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta… vydá nakladatelství Odeon v únoru. U nás si zatím můžete zakoupit anglické vydání.
  • Další román Helen Fieldingové s Bridget Jonesovou, která se vrací na scénu po téměř 16 letech, vyjde pod názvem Bridget Jonesová – Láskou šílená 18. září v nakladatelství XYZ. Bridget zestárla, sama vychovává dvě děti, ale na jejím přístupu k životu se nezměnilo zhola nic. Někde pod povrchem té současné dospělé Bridgit je pořád ta rozpustilá třicítka, co se po hlavě vrhá do nových dobrodružství, věří v lásku až za hrob, je magnetem na trapasy a neustále řeší svou váhu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

Magazín Aktuálně.cz uvedl v exkluzivní premiéře povídku z filmu Gottland (podle stejnojmenné knihy Mariusze Szczygiela), který lze až do konce srpna celý vidět v Praze na Nákladovém nádraží Žižkov.

Tvůrci filmu Maze Runner (podle knihy Labyrint: Útěk) zveřejnili nový klip, ve kterém se Thomas i přes zákaz vydává do zavírajícího se labyrintu. A to v řeči placarů znamená jistou smrt.

Joseph Gordon-Levitt, David S. Goyer a Neil Gaiman připravují scénář pro filmovou adaptaci Sandmana, kterou uvede DC a Warner Bros. 

První díl chystané filmové trilogie Fantastická zvířata a kde je najít bude pravděpodobně režírovat David Yates (režíroval poslední čtyři filmy o Harrym Potterovi). Dohoda zatím ale nebyla uzavřena. Dříve se uvažovalo o Alfonsovi Cuaronovi, ale ten nabídku odmítl.

Zveřejněny byly nové plakáty k filmu Horns (podle knihy Rohy). Premiéra je stanovena na 31. října.

Prvního traileru filmové adaptace Rezistence bychom se mohli dočkat před uvedením Mockingjay (podle knihy Síla vzdoru) do kin v listopadu. Zároveň se spekuluje o tom, že by se na filmová plátna adaptovala i kolekce novel o Čtyřkovi (česky vyjdou na podzim v nakladatelství CooBoo). 

3. října jde do kin film na motivy povídky Stephena Kinga. V hlavní roli se představí Joan Allen a Anthony LaPaglia, režíruje Peter Askin. Zveřejněn byl první trailer.


Podívejte se na dvě vystřižené scény z filmu podle knihy Hvězdy nám nepřály. Jednu přikládáme níže, na další se můžete podívat na Hypable.com.


Zveřejněn byl nový trailer filmu Before I Go to Sleep podle knihy Dřív než půjdu spát. Česká premiéra je stanovena na 18. září.


Chloe Moretz se pečlivě připravuje na svoji roli ve filmu podle knihy Pátá vlna. Zahraje si Cassie Sullivan, premiéra bude 29. ledna 2016, natáčení začíná 1. září.

Zdroje: Mediabistro.com, Aktuálně.cz, Ohnotheydidnt.livejournal.com, Kosmas.cz, Collider.com, Pagetopremiere.com, Hypable.com

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Připravovaných knih v dnešním Letem knižním světem máme docela dost. Máte favorita, na kterého se těšíte nejvíc? A co říkáte na nová videa? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *