381e0ba6

Letem knižním světem (32. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.
  • Užijte si akční léto na vlnách extra slev. Pro zákazníky O2 máme od 17. 7. do 17. 8. připravenou mimořádnou slevu 20 % na celý nákup v hodnotě vyšší než 399 Kč.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Sedm povídek o lidech různého věku čtenáře zavádí do období léta, kdy eskalují větší či menší nepravosti a podvody, které se kupí a přerůstají v katastrofy. To jsou Letní lži, které vycházejí již zítra.
  • Kniha Zlín vydá na konci měsíce knihu Pod maskou, ve které Harrymu Svenssonovi vběhne do domu neznámá desetiletá dívka a skryje se pod postelí. Co víc, pronásledují jí dva muži. Kdo je poslal? Proč dívku nikdo nehledá? Kam se poděli její rodiče? Harry se rozhodne dívce pomoci a začíná pátrat na vlastní pěst.
  • Do odeonské edice Světová literatura brzy přibude nový titul – kontroverzní román oceněný roku 2016 Man Bookerovou cenou. Zaprodanec Paula Beattyho. Hned na prvních stránkách sedí hlavní hrdina v zasedací síni Nejvyššího soudu USA, který projednává rozsudek, jenž nad ním vynesla americká justice: vězení za pokus o obnovení otroctví a zavedení rasové segregace v jedné škole v sousedství. Kniha vyjde 20. září.
  • Romantické duše si přijdou na své v připravovaném titulu Má mě rád, nemá mě rád. Lucy Huttonová a Joshua Templeman se nemají rádi. Není to jen vzájemná nelibost nebo nesnášenlivost. Ti dva se nenávidí celým srdcem a nebojí se dát si to pořádně najevo, zatímco jsou nuceni obývat společnou kancelář vydavatelského domu. Jak jen tohle může skončit? Zjistíte 25. října.
  • V listopadu nás čeká další příběh Zmáti a kocoura Záhady. Zmáťův tatínek dostal úžasný nápad! Sestrojí si rybářského robota, který mu usnadní každodenní honbu za potravou pro početnou kočičí rodinu. Vynález opravdu funguje, jenže robot zmizí dřív, než se s ním pan Čičák stihne vydat k jezeru. Zmáťa a Záhada – Vzhůru za dobrodružstvím vyjde u nakladatelství Host.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Sci-fi thriller Anihilace vypráví o pěti vědkyních, které se vydávají do oblasti X. Ta byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. Jedenáct expedic již selhalo, změní se něco s tou dvanáctou? Film podlé této jedinečné knihy je naplánován na únor příštího roku a obsazení bude vskutku hvězdné – Natalie Portman, Tessa Thompson, Jessica Jason Leigh a Gina Rodriguez.

Netflix na podzim představí desetidílné krimi drama Suburra na motiv stejnojmenné knihy Carla Boniniho a Giancarla de Cataldo. Ve starověkém Římě byla Suburra římskou čtvrtí, kde se tajně setkávaly světy zločinu a politiky. I po více než dvou tisíciletích toto místo nadále žije díky těm obyvatelům věčného města, kteří v dnešní době udržují křehkou rovnováhu mezi úřední mocí a zločinci z ulice. V loňském roce byl dokonce představen i celovečerní film.

Vypadá to, že se přeci jen poslední díl ze série Divergence dostane na televizní obrazovky. Projekt v současné chvíli zvažuje televizní stanice Starz. Již v minulosti bylo oznámeno, že se se čtvrtým filmem nesetkáme v kinech. Film by měl být představen televizním divákům a následovat bude seriál. Není zatím jasné, zdali se ve filmu opět objeví dosavadní herci. Někteří z nich jasně vyjádřili nesouhlas s těmito změnami.

Přípravy k filmu Hlas nože Patricka Nesse jsou v plném proudu. Herecké obsazení před pár dny doplnil Demian Bichir, známý například z filmu Osm hrozných. Ten si zahraje Bena, nevlastního otce hlavního hrdiny Todda. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.bustle.com, www.thebookseller.com, www.hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *