Letem knižním světem (32. týden 2016)

Tento týden můžete na našem blogu vyhrát novou knihu Petera Maye – Útěk.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • 15. srpna vyjde Obr Dobr Roalda Dahla s filmovou obálkou. Film má v českých kinech premiéru 1. září, s námi však budete moci jít na exkluzivní předpremiéru v Praze a ve Zlíně. Sledujte náš blog a sociální sítě, aby vám neunikl start soutěže o vstupenky.
  • V listopadu vydá Knižní klub román Hlava plná přízraků – mrazivý rodinný psychothriller s hororovými prvky. „Bál jsem se k smrti,“ řekl po přečtení Stephen King.
  • 3. díl série Silo Hugha Howeyho vyjde letos v prosinci a jmenuje se Prach. V této knize začíná v Silu 18 bujet nebezpečí a hrozí, že pohltí všechny, pokud Silo 1 nezasáhne.
  • Do Edice světový bestseller přibude v listopadu nový historický román italského spisovatele Luca Di Fulvia – Dítě, které v noci našlo slunce. Příběh se odehrává v Raühnval, bohatém knížectví ve východních Alpách. Hlavní hrdina Marcus tam vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i všichni ostatní obyvatelé hradu.
  • Nejlepším adeptem na dárek pro milovníka Hercula Poirota bude letos jedinečné vydání kompletního souboru povídek Agathy Christie, nejúspěšnější spisovatelky všech dob. Luxusně vypravená, ilustrovaná sbírka zahrnuje více než padesát kratších případů tohoto proslulého belgického detektiva včetně jednoho, který byl ve Velké Británii publikován až sedmdesát let po svém vzniku: Poirot a záhada na regatě vychází česky poprvé.
  • Nenechte si v září ujít knihu Tma o polednách, kterou chystá Odeon. Toto neprávem opomíjené dílo směle konkuruje Orwellovu románu 1984. Děj se odvíjí na pozadí velkých moskevských procesů z let 1936–1938 s bývalými čelnými představiteli levé i pravé opozice. Je sice knihou o jednom osudu, ale symbolizuje životy mnoha lidí.
  • Koncem srpna vyjde další kuchařka od Florentýny, tentokrát Odpolední kuchařka pro dceru. Nabízí 155 rychlých a snadných receptů pro všechny, kdo ještě nevečeřeli.
  • Samantha Shannonová připravuje novelu The Pale Dreamer, která se bude odehrávat ve stejném univerzu jako její série Kostičas. Fanoušci zjistí, jak Paige objevila svůj jasnovidecký dar a dozví se víc o začátcích Sedmi pečetí Jaxona Halla. Autorka slibuje podrobnější informace o scionském Londýně. V originále vyjde novela elektronicky 6. prosince. 
  • Helen Fieldingová oznámila vydání dalšího příběhu Bridget Jonesové, který bude pravděpodobně korespondovat se zápletkou chystaného filmu. Kniha Bridget Jones’s Baby: The Diaries vyjde v originále 11. října a vychází z autorčiných sloupků, které psala pro Independent. Vydání v češtině zatím nebylo potvrzeno.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Už víme, že se druhý díl filmové Aliance nedočká uvedení do kin. Nyní se však potvrdilo, že se nechystá ani slibovaný TV film – kniha by měla být adaptována jako 10-13 dílný seriál. Protože však byla již polovina příběhu 3. dílu odvyprávěna ve filmu, uvidíme, jaký materiál nadstaví do seriálu.

Představujeme finální český plakát k filmové adaptaci Dívky ve vlaku, která má premiéru 6. října.

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) se rozhodl adaptovat první díl série Chaos s názvem Hlas nože od Patricka Nesse. Postavu Violet by si měla zahrát Daisy Ridley (Star Wars).

Od 30. srpna se začne na internetu nabízet film na motivy série Maximum Ride Jamese Pattersona. Adaptaci produkovala YouTube hvězda Jenna Marbles. Podívejte se na trailer.


Režisér filmové série Fantastická zvířata a kde je najít, David Yates, oznámil datum premiéry druhého dílu – v kinech se ho dočkáme 16. listopadu 2018. V krátké anotaci, kterou zveřejnilo studio Warner Bros., se píše, že „nás druhý film zavede dál do temných časů kouzelnické společnosti, ve kterých se Mlok a další hrdinové budou muset rozhodnou, na kterou stranu se přidají.“ Závěru trilogie se pak v kinech dočkáme až v roce 2020.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Pagetopremiere.com, Csfd.cz, Adweek.com, Hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *