4d7ec777

Letem knižním světem (31. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • Nakladatelství Host si připravilo již tradiční letní akci. Až do konce léta najdete ve všech knihkupectvích Neoluxor vybrané hostovské paperbacky za pouhých 169 Kč.
  • Prázdniny jsou v plném proudu! Pokud rádi cestujete po České republice, bude se vám hodit naše akce 1+1 na průvodce po Čechách, která běží do konce července.
  • Přijďte si k nám v srpnu pro knihy světoznámých spisovatelů Dicka a Felixe Francise a Haruki Murakamiho a získejte druhou knihu zdarma.
  • Užijte si akční léto na vlnách extra slev. Pro zákazníky O2 máme od 17. 7. do 17. 8. připravenou mimořádnou slevu 20 % na celý nákup v hodnotě vyšší než 399 Kč.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Láska někdy přichází pozvolna. Zoe a Ed se znali od mládí, vždy si byli poblíž, ale nikdy spolu. Až po letech se mezi nimi cosi změní a jejich budoucnost se začne ubírat po stejné cestě. Jejich příběh se vám v knize Než odejdeš představí již 4. srpna. 
  • Všelijaká skvělá dobrodružství čekají na děti v knize Tři koťátka tety Mily. Knihu vydává Brio 7. srpna. 
  • Třetí a závěrečný díl ze série o Laře Jean s názvem Navždy s láskou Lara Jean vyjde na konci srpna a přinese další trable s láskou. Lara by měla zamířit na vysokou a opustit nejen svou rodinu, ale možná i přítele, kterého miluje. Když jí ale srdce a rozum radí něco jiného, pro co by se měla rozhodnout?
  • Amy Schumer je nejen výborná herečka a komička, ale nyní i talentovaná spisovatelka. Jota v průběhu srpna vydá její bestsellerový titul Dívka s tetováním na zádech. Obyčejný memoár ale rozhodně nečekejte.
  • Solomon Vine patřil k nejlepším špionům své generace. Měl před sebou zářivé vyhlídky. Pak ho za nevyjasněných okolností odstavili na vedlejší kolej. Čtvrt roku nato unesli šéfa istanbulské expozitury MI6. Později zjistí, že v sázce je daleko víc než jen život jednoho špiona… Kniha Jmenuji se nikdo dorazí na pulty knihkupectví 1. září. 
  • Připravte se na nadcházející rok. S Motivačním diářem od holek z A Cup Of Style to bude jedna radost. Přijďte si po něj do knihkupectví na konci září. 

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Stephenie Meyer, autorka slavné série Stmívání a také Hostitele, se tentokrát ujme postu producentky. Pro televizi Starz, která stojí za hity jako je Cizinka či Američtí bohové, momentálně zpracovává seriál podle knihy The Rook spisovatelky Daniel O’Malley. Kniha zatím sice v češtině nevyšla, ale jeden nikdy neví. Třeba se jí brzy dočkáme. Seriál bude uveden v příštím roce. 

Bill Clinton společně se spisovatelem Jamesem Pattersonem napsal knihu The President Is Missing a ačkoliv kniha vyjde téměř za rok, již teď se připravuje její filmová podoba. Zájem je navíc tak velký, že se o post režisára ucházejí hned tři velká jména – J. J. Abrams, Steven Spielberg a George Clooney. James Patterson patří k těm nejvšestrannějším spisovatelům. Kromě detektivek a thrillerů, jako jsou Oko za oko či Zabít Alexe Crosse, píše také knihy pro děti a mládež. Těmi nejznámějšími jsou například Čarodějka a čarodějJá, srandista.

A přeci jen se dočkáme nového Jamese Bonda. Legendárnímu agentovi 007, kterého stvořil spisovatel Ian Flaming, opět vdechne život Daniel Craig. Název ani děj již 25. bondovky ještě nebyl odhalen, ale do kalendáře si už s jistotou můžeme zapsat datum filmové premiéry a to 8. listopadu 2019. 

Handmaid’s Tale spisovatelky Margaret Atwoodové nedávno zazářilo v seriálové podobě. Netflix tak po úspěchu tohoto příběhu sáhlo po autorčině další knize s názvem Alias Grace. Ta vypráví o šestnáctileté irské přistěhovalce Grace, která je brzo se svým manželem obviněna z vraždy. Hlavní roli získala kanadská herečka Sarah Gadon, dále se můžeme těšit na Zachary Leviho či Annu Paquin. 

Po dlouhé době se objevili novinky k chystané seriálové podobě knihy Havraní bratrstvo. Catherine Hardwicke společně s Andrewem Millerem přivede knihu k životu. Samotná autorka Maggie Stiefvater se na projektu bude podílet jako výkonná producetka. Seriál zakoupila sci-fi televize Syfy. Prozatím můžete mrknout na knižní animovaný trailer. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.variety.com, www.hollywoodreporter.com, www.deadline.com, www.irishexaminer.com, www.bustle.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *