Letem knižním světem (3. týden 2017)

Tento týden vás zveme na křest knihy uznávaného a oceňovaného filmaře a autora knih s horolezeckou tématikou Micka Conefreyho. Koná se 20. ledna od 16:00 v Paláci knih Luxor:

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Nakladatelství Odeon představilo svůj ediční plán od ledna do června 2017. Prolistovat si ho můžete na Issuu.
    • Euromedia prozradila, jaké očekávané hity vyjdou v jejích nakladatelství v češtině. Příští rok na podzim se můžete těšit na nový román Pauly Hawkins, autorky Dívky ve vlaku, který v originále vyjde pod názvem Into the Water. Netrpělivě vyhlížíme i druhou knihu Andyho Weira, autora sci-fi Marťan, těšit se můžete i na Liane Moriarty – v překladu vyjde novinka Truly Madly Guilty a také starší kniha The Last Anniversary. Na podzim tohoto roku se dočkáme i nového románu Jodi Picoultové a sbírky povídek ruského spisovatele Dmitryho Glukhovského. Spekuluje se také o tom, že novou knihu chystá John Green.
    • V květnu vyjde nová kniha Henninga Mankella – Italské boty, hluboce lidský příběh o ztrátě a vykoupení je svědectvím o nepředvídatelnosti života, z níž se i ve chvílích osobní tragédie může zrodit naděje.
    • V červnu vydá Host publikaci Česká čtenářská republika, která je založena na anonymních čtenářských životopisech běžných Čechů, jež se nahrávaly v letech 2009—2015. Tyto výpovědi (celkem jich je 138) slouží jako základ pro trojí pohled na naše čtenářství – úhel generační, tematické průsečíky a devět životních čtenářských příběhů.
    • Problém tří těles je prvním dílem trilogie Vzpomínka na Zemi z pera nejoblíbenějšího čínského autora sci-fi Lioua Cch’-sina, který si za něj vysloužil prestižní cenu Hugo a nominaci na cenu Nebula. V roce 2017 přijde do kin jeho výpravná filmová adaptace.
    • Od Wall Street až po Harlem – ulice i mrakodrapy Manhattanu jsou dějištěm příběhů plných tajemství, vražd a zločinů. Mary Higgins Clark, Lee Child, Jeffery Deaver a řada dalších oblíbených autorů krimi, sdružených v organizaci Mystery Writers of America, společně vytvořili k sedmdesátiletému výročí jejího vzniku antologii Povídky z Manhattanu. Vyjde v březnu.
    • Hadrien a Adrien jsou dva třináctiletí kluci, kteří od sebe žijí jen pár kilometrů ve Francii. Mají problémy ve škole, doma a i s dívkami – jako většina kluků jejich věku. Jen jedna věc je od sebe dělí: Hadrian žije v roce 1914 a Adrien v roce 2014… Těšte se na knihu 14-14 Přátelství napříč staletími.
    • Oblíbili jste si sérii Selekce od Kiery Cassové? Vyzkoušet tedy můžete i její novou knihu Siréna. Nakladatelství CooBoo ji vydá v únoru.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    12. října má u nás premiéru filmová adaptace krimi Sněhulák od Joa Nesbøho. Hlavní roli, komisaře Harryho Holea, hraje Michael Fassbender, na kterého se můžete podívat na prvních fotkách z natáčení (ve velkém rozlišení je najdete v galerii pod článkem).

    Padla poslední klapka na natáčení filmové adaptace knihy Zdeňka Svěráka – Po strništi bos. Ve filmu se představí Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Jan Tříska, Viera Pavlíková, Oldřich Kaiser, Zuzana Stivínová, Hynek Čermák a další. Do kina se vydáme už letos v srpnu.

    Podívejte se na trailer filmové adaptace románu Chatrč (vyšel i jako audiokniha) od Williama Paula Younga. Uvedení u nás zatím nebylo potvrzeno, světová premiéra je naplánována na březen.


    Zpívající Emmy Watson není nikdy dost. Další ukázku jejího pěveckého talentu si můžete užít v novém TV spotu, který byl uveden při předávání Zlatých glóbů. Premiéra Krásky a zvířete už v březnu.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: VG.no, iDnes.cz, Ceskatelevize.cz, Collider.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *