Letem knižním světem (29. týden 2014)

David Mitchell, autor knihy Atlas mraků, píše na svém Twitteru krátkou povídku pod hashtagem #THERIGHTSORT. Přečíst si ji můžete tady.

Všechny fanoušky Martinovy Písně ledu a ohně jistě zajímá, kdo je tajemnou matkou Jona Snowa. Toto video nabízí jednu z velmi rozšířených teorií. Je Jon Snow opravdu synem Lyanny Stark a Rhaegara Targaryena?

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • K dispozici je přehled plánovaných e-knih z nakladatelství Host, které vyjdou na podzim a v zimě 2014.
  • Podívejte se na třetí book trailer 5. dílu série Pokrevní pouta od Richelle Mead (navazuje na Vampýrskou akademii). Kniha vyjde v originále 29. července, česky vyjde pod názvem Stříbrné stíny 3. prosince.

  • Vydavatelství Tympanum zveřejnilo katalog s edičním plánem na druhé pololetí. V podobě audioknihy se můžete těšit třeba na Pěnu dní Borise Viana (vyjde v srpnu), Dvě věže od Tolkiena (vyjde v září), A hory odpověděly od Khaleda Hosseiniho (vyjde v říjnu), Střet králů od George R. R. Martina (vyjde v říjnu), Solaris od Stanislawa Lema (vyjde v říjnu) a další.
  • J. K. Rowlingová plánuje pod pseudonymem Robert Galbraith napsat ještě 6 dalších příběhů s detektivem Cormoranem Strikem. Série by tak měla mít celkem 8 knih. V originále nedávno vyšel 2. díl s názvem The Silkworm, český překlad se chystá na začátek roku 2015.
  • Nakladatelství CooBoo zakoupilo práva na české vydání knihy Code Name Verity. Román se odehrává za druhé světové války a hlavní hrdinka Verity je jako špionka zatčena Gestapem. Doporučujeme fanouškům Zlodějky knih a V šedých tónech.
  • Amanda Hockingová, autorka trilogie Svět Tryllů (Dědička, Rozpolcení, Boj o trůn), chystá novou sérii s názvem The Kanin Chronicles ze stejného univerza. První díl s názvem Frostfire vyjde v originále 6. ledna 2015. Zveřejněna byla obálka.
  • Lauren Oliverová, autorka trilogie Delirium a knih Panika a Chvíle před koncem, chystá novou knihu s názvem Vanishing Girls. Zveřejněna byla obálka.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Beyonce na svém Instagramu publikovala krátkou upoutávku na chystaný trailer filmové adaptace Fifty Shades of Grey, který bude zveřejněn ve čtvrtek.

MTV připravuje seriál na motivy knih Terryho Brookse s názvem Shannara. Tato knižní série má už 25 dílů a vychází od roku 1977.

Filmová adaptace Páté vlny má potvrzenou premiéru. Do kin vstoupí 29. ledna 2016.

Filmová adaptace knihy Dítě číslo 44 bude mít premiéru 17. dubna 2015.

21. srpna 2015 bude mít premiéru filmová adaptace knihy Než jsem tě poznala Jojo Moyesové. Film režíruje Thea Sharrock, scénáře se ujme duo Scott Neustadter a Michael H. Weber (psali scénář i k adaptaci knihy Hvězdy nám nepřály).

Chystá se nový film, který se bude soustředit na přátelství J. R. R. Tolkiena a C. S. Lewise. Snímek Tolkien & Lewis bude režírovat Simon West, děj je zasazen do Británie v roce 1941.

Zveřejněna byla první fotografie z filmu Hobit: Bitva pěti armád. První teaser bude k dispozici na letošním Comic-Conu v San Diegu.

První trailer filmové adaptace knihy Síla vzdoru s názvem Mockingjay bude zveřejněn na letošním Comic-Conu v San Diegu 25. července.

Hlavní roli v seriálu na motivy série Expanse Jamese S. A. Coreyho (první díl se jmenuje Leviatan se probouzí) si zahraje Thomas Jane. Syfy si zatím objednalo 10 dílů.

Tvůrci filmové adaptace knihy Vampýrská akademie oznámili, že se jim podařilo získat většinu finančních prostředků pro druhý díl a brzy spustí crowd funding campaign, v rámci které se budou snažit zbytek peněz získat z darů fanoušků.

Zveřejněn byl první teaser trailer filmové adaptace románu Rohy s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Premiéra je plánována na 31. října 2014.

Ruta Sepetysová zveřejnila jeden ze storyboardů z připravovaného filmu podle knihy V šedých tónech. Premiéra je zatím plánována na rok 2015.

Zveřejněno bylo další promo video k filmu Saphirblau natočeného podle knihy Modrá jako safír. Premiéra je plánována na srpen, film však nebude distribuován v Česku. Podívejte se na několik fotek z filmu.

23. července vyjde v Mladé frontě kniha Tři bratři ke stejnojmennému filmu, který jde do českých kin 14. srpna. Podívejte se na trailer.

22. října odstartuje druhá série seriálu The 100 na motivy knihy Prvních 100. Zveřejněna byla první promo fotografie.

Podívejte se na nový trailer filmové adaptace knihy Nová Hektorova cesta aneb Hledání štěstí. Premiréa je plánována na 19. září.


Zveřejněny byly další promo fotografie k filmu Maze Runner (podle knihy Labyrint: Útěk).

Zdroje: Serialzone.cz, Facebook CooBoo, Edna.cz, Shelf-life.ew.com, Tor.com, Mdiabistro.com, Shelftoscreen.com, Pagetopremiere.com, Insidemovies.ew.com, Hypable.com, Collider.com, Redcarpetendings.com

Autorka: Olga Biernátová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *