Letem knižním světem (26. týden 2014)

James Patterson se rozhodl veřejným školám v NY zdarma věnovat 45 000 knih ze své série Můj nejhorší školní rok (Můj nejhorší školní rok, Dostaňte mě odsud!, Můj brácha je vypečený sedmilhář, Jak jsem přežil šikanu, brokolici a hadí kopec). Jeho knihu dostane každý žák 6. třídy. Cílem akce je inspirovat děti ke čtení během prázdnin.

Raymond Chandler má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. 

Královna Alžběta minulý týden navštívila místo natáčení seriálu Game of Thrones. Přes všechna očekávání bohužel neusedla na Železný trůn.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Nakladatelství BB art prozradilo, jaké komiksy chystá na rok 2015: Banda 3, Planetary 3, Americký upír 3, Punisher Max – Long Cold Dark, DMZ 7, 100 nábojů 10, Batman a Robin 2, Candide 2, Saga Pokračování New 52: Action Comics, Detective Comics, Superman, Batman, Dark Knight, Liga Spravedlnosti, All Star Western, Criminal 2, Wonder Woman – New 52 Azzarello, Batman Black Glove.
  • SPOILER ALERT (pokud jste nečetli všechny dosud vyšlé díly série Píseň ledu a ohně) George R. R. Martin prozradil pár detailů z chystané knihy Winds of Winter (vyjde pravděpodobně příští rok). Příběh prý začne dvěma velkými bitvami (jedná se pravděpodobně o střet Ramsayho a Stannise a bitvu v Meereenu). Následovat bude více úmrtí, zrad a také sňatků. Tyrion a Daenerys by se měli nějakým způsobem potkat, ale jinak jejich cesty zůstanou oddělené. Oba se chystají domů. Dočkáme se také více Dothraků (a bude to prý velké) a nemálo se toho stane i na Zdi. K prohlédnutí doporučujeme skvělou sérii map, které zobrazují osudy a vývoj Západozemí.
  • John Grisham na svém Facebooku zveřejnil obálku svého nového thrilleru Gray Mountain. Kniha vyjde v originále letos na podzim.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první promo video k prvnímu dílu filmové adaptace Hunger Games: Síla vzdoru.


Zveřejněn byl první trailer nové adaptace slavného příběhu o Draculovi. Premiéra filmu Dracula Untold je plánována na 17. října 2014.

Byly obsazeny hlavní mužské role v chystané filmové adaptaci knihy Pátá vlna. Nick Robinson si zahraje Bena Parishe. Dále se ve filmu objeví i Alex Roe jako Evan Walker. Už dříve byla do hlavní ženské role obsazena Chloe Moretz. Natáčení by mělo začít letos na podzim.

Na oficiální facebookové stránce filmu Vampýrská akademie se objevila zpráva, že se snaží prosadit zfilmování druhého dílu knižní série Richelle Mead – Mrazivý polibek. Fanoušky vyzývají k podpoře.

The 100, seriál natočený podle knihy Prvních 100, se s novými díly vrátí 22. října.

John Green na Facebooku potvrdil, že scénář k filmové adaptaci jeho knihy Hledání Aljašky napíše Sarah Polley.

FX uvede seriál na motivy knih Chucka Hogana a Guillerma Del Toro s hlavním hrdinou Dr. Efraimem Goodweatherem (NákazaPádNoc až navěky). Seriál se bude jmenovat The Strain a odstartuje letos v létě. Zveřejněno bylo další promo video.

Dnes má premiéru první díl druhé sezóny seriálu Under The Dome, který je inspirovaný knihou Pod kupolí Stephena Kinga. Sám autor napsal scénář k této epizodě.


Podívejte se na nové fotografie z filmu If I Stay (podle knihy Jestli zůstanu). Premiéry se dočkáme koncem srpna.

Zdroje: Shelf-life.ew.com, Mediabistro.com, Collider.com, Hypable.com, Dailymotion.com, Pagetopremiere.com, Tor.com

Autorka: Olga Biernátová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *