73517dd1

Letem knižním světem (25. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Novinka Černooká od nakladatelství Yoli je dalším pokusem přivést do young adult literatury více českých autorů. Krásná obálka od Leny Vítkové a prohlášení o první českém YA psychothrilleru v knihkupectví určitě nadchne, co se ale skrývá na stránkách knihy… ČÍST DÁL

Přijměte pozvání do ospalého přímořského městečka Merham v Anglii. Skončila druhá světová válka, obyvatelé si užívají těžce vydobený klid. Ten je narušen příjezdem excentrické společnosti umělců v čele s herečkou Adeline Armandovou, která se netají poměrně uvolněnými vztahy. Dvě dívky z dobré rodiny, Celia a Lottie, se nechají natolik okouzlit a unést, že se s extravagantními bohémy spřátelí a jsou téměr denními hosty v jejich domě na pobřeží… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

  • Kulinářské cesty Dominica Jamese po České republice je gurmánskou výpravou po nejzajímavějších kulinářských místech republiky. Je plná nádherných fotografií a představuje vývoj gastronomické scény a pohostinství v České republice. 
  • Slýcháte v noci podivné skřípání? Pátrali jste po tom, co ho způsobuje? Nenapadlo vás, že třeba cosi vyčkává ve stínu pod postelí a skrývá se před vašimi zraky? Říká se jim Spřípkouni a čekají jen na vás.
  • Ve dne je Oliver Queen, playboy z lepší společnosti, ředitel Queen Industries, mecenáš a filantrop. Ale v noci stráží ulice Seattlu, kde se rve za práva utlačovaných jako skutečný bojovník za sociální spravedlnost. Stává se z něj Green Arrow.
  • Jsou mladé, bohaté, některé i krásné a přesto nejsou šťastné. Tak lze shrnout osud pěti žen, které jsou hrdinkami nového románu Hon na motýly Jiřího Hanibala.
  • Viking Alrik a jeho posádka se věnují zvláštnímu, ale výnosnému obchodu – dovážejí na svém drakaru z Etny do Ravenny náklady ledu. Ještě rychlejší než Ledoví piráti je jejich pověst, která tak dorazí i k benátskému dóžeti. 

Knižní novinky týdne

  • V čem spočívá podstata ženství? Co se doopravdy stalo u rajského stromu? Kdo a proč přikládal polínka pod hranici, na níž se upalovaly čarodějnice? Na tyto a další otázky se snaží odpovědět kniha známého polského psychoterapeuta Wojciecha Eichelbergera s názvem Žena bez viny a studu
  • Motivem knihy Bratr z ledu je led ve všech podobách a asociacích – ledovce, mráz, zima, sníh, chlad, bělost – a současně funguje jako metafora mezilidských vztahů: těch blízkých mezi hrdinčinou matkou, bratrem autistou a jí samotnou, i těch vzdálených mezi jedinci žijícími v cizím, složitém, venkovním světě začátku jednadvacátého století. 
  • Na prahu ráje, dokonale vystavěný román. Výkřik vytrysklý ze srdce třiadvacetiletého F. S. Fitzgeralda – katapultoval autora k literární slávě a určil jeho další životní osudy.
  • Že láska rozhodně není náhoda, rozkrývá hravý román pro inteligentní romantiky. Co kdyby nešťastně rozlitá káva na stolku v restauraci, vlak, co vám právě ujel, nebo nalezený výherní los nebyly dílem náhody, ale naopak velmi detailně promyšlenou akcí? A co když takové zdánlivě banální příhody způsobí, že váš život nabere nový směr? Na svědomí je mají Tvůrci náhody, k nimž patří i Guy, Emily a Eric. 
  • Byly doby, kdy Xavir Argentum stál v čele králových elitních strážců a válečníků. Ty časy jsou ale dávno pryč. Udělal totiž osudovou chybu a za ni teď pyká ve vězení, odsouzený k zapomnění. Zjistěte, jak Nikdykrál získá zpět svou moc. 

Filmové a televizní novinky

Skotský herec Ewan McGregor byl obsazen do chystaného filmu Doktor Spánek jež je volným pokračováním hororového filmu Osvícení natočeného na motiv stejnojmenné knihy Stephena Kinga. McGregor si zahraje již dospělého Dannyho Torrance. 

Populární televizní seriál Lucifer zažívá po prvoplánovaném zrušení chvíli úspěchu. Po silném naléhání fanoušků byly společností Netflix prosby vyslyšeny a Lucifer se tak, doufejme již brzy, vrátí se svou čtvrtou sérií. 

Když se řeknou Bídnící, tak si mnozí představí hudbu s nimi spojenou. Nicméně BBC připravuje novou verzi této klasiky, ve které se ale nesetkáme s jedinou písní. Půjde o šestidílné drama s Lily Collins, Dominicem Westem a Davidem Oyelowo v hlavních rolích. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.her.ie, www.comicbook.com, www.variety.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *