Letem knižním světem (25. týden 2016)

Začíná šestý týden slev. Zjistěte, kdy a kde ulovíte 20% slevu v rámci Happy Hours.

Tento týden vás zveme na 2 akce do Paláce knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • V srpnu vydá nakladatelství CooBoo sbírku povídek ze světa Selekce – Šťastně až navěky. Těšte se na příběh Aspena, dřívějších Selekcí, Marlee Tamesové a dalších.
  • Krveprolití v penzionu poblíž Franschhoeku musí mít na svědomí profesionální vrah – tři oběti, tři přesné zásahy do hlavy. Nevysvětlitelná rytina plivající kobry a zběsilý mediální kolotoč nejsou to jediné, co Bennyho Griessela od Jestřábů hodně zneklidňuje. Další detektivka Deona Meyera se bude jmenovat Kobra a vyjde v nakladatelství MOBA koncem listopadu. 
  • Napínavý začátek nové detektivní série od Kati Hiekkapeltové posílá hlavní hrdinku Annu Feketeovou do ledové Arktidy, aby se zabývala palčivými problémy přistěhovalectví. Maďarka původem, Jugoslávka místem narození. Někdejší uprchlice Anna Feketeová začala svou kariéru vyšetřovatelky v severofinském přímořském městečku. Ačkoli se již zcela integrovala ve své nové domovině, cítí se jako imigrant a cizinec — a to hlavně sama pro sebe. Navíc jejím kolegou je muž ve středních letech, který se netají svou xenofobií. Annina kariéra ještě skoro ani nezačala a už se dostala k případu, který uchvátil celou zemi. Krimi Kolibřík vyjde v Hostu letos v listopadu.
  • V červenci vydá nakladatelství Motto román Dům žen bez mužů – vypráví příběh pěti žen různého věku a z různých prostředí, které mají jedno společné: nechtějí už ani slyšet o lásce a rozhodly se pro jiný způsob života… Až do okamžiku, kdy poklidnou hladinu jejich života rozbouří nová nájemnice.
  • Na září chystá nakladatelství Slovart publikaci Harry Potter: Panoptikum postav – třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. Podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek.
  • V srpnu vyjde druhý díl série MemoRandom Anderse de la Motteho. UltiMatum je adrenalinem nabitý thriller z krutého, nemilosrdného světa, kde v boji o moc neplatí žádná pravidla. Stejně jako MemoRandom zaujal čtenáře po celém světě (vychází v jednadvaceti zemích) a také kritiku – Akademie švédských spisovatelů krimi ho vyhlásila nejlepší detektivkou roku (podobně v roce 2010 ocenila jeho prvotinu Game).
  • Zabiják John Lago, autor Příručky stážisty, je zpět – a tentokrát jako šéf John, bývalý špičkový zaměstnanec Lidských zdrojů, a. s. – agentury, která trénuje mladé nájemné vrahy a posílá je v převlečení za stážisty infiltrovat se do velkých korporací – si nedávno udělal volno, aby se mohl věnovat novému koníčku: hledání Alice, bývalé milenky a zároveň smrtelné protivnice. Kniha Nepřátelské převzetí vyjde v srpnu.
  • Vyjde druhý díl série Raven Sylvaina Reynarda, autora úspěšné Gabrielovy trilogie. Temný stín se na pultech knihkupectví objeví 10. srpna.
  • Přímočarý, upřímný a poctivý – ale také gigantický, kontroverzní a provokativní: těmito přívlastky (a ještě mnoha dalšími) je označován autobiografický román Můj boj (v originále Min kamp), který se kritika i média nebály prohlásit za literární událost 21. století a který ze svého autora, norského spisovatele Karla Ove Knausgarda, učinil globální hvězdu první velikosti. Vyjde v srpnu v nakladatelství Odeon.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

V říjnu má světovou premiéru filmová adaptace knihy Můj nejhorší školní rok, kterou napsali James Patterson a Chris Tebbetts. Hlavním hrdinou je dvanáctiletý Rafe Khatchadorian, který začíná rok v nové škole, což je pro něj jako pro nováčka noční můra. Ve filmu ho hraje Griffin Gluck, podívejte se na něj v prvním traileru. Uvedení do českých kin zatím nebylo potvrzeno.

30. září bude do kin uveden film Denial, který vznikl na motivy knihy Historie před soudem a skutečného příběhu její autorky, Deborah E. Lipstadtové. Tu si ve filmu zahraje Rachel Weisz. Inspirující osobní příběh úporné vytrvalosti a nakonec i nečekaného obrovského úspěchu je vlastně příběhem procesu testujícího normy historické a právní pravdy. Procesu, o kterém londýnský list Daily Telegraph prohlásil, že znamená pro nové století to, co pro dřívější generace znamenal norimberský tribunál a proces s Eichmannem. Promítání v českých kinech zatím nebylo potvrzeno.


Zveřejněna byla série plakátů s postavami z filmové adaptace knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, která má v českých kinech premiéru 29. září.

První fotky ze seriálové adaptace Amerických bohů Neila Gaimana představují Rickyho Whittlea v roli Stínu, Pabla Schreibera v roli Sweeneyho a Iana McShana jako pana Středu v Jackově Krokodýlím baru. Minisérii uvede stanice Starz v roce 2017.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *