Letem knižním světem (24. týden 2016)

Tento týden můžete na našem blogu vyhrát knihu Jonase Jonassona Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel).

Začíná pátý týden slev. Zjistěte, kdy a kde ulovíte 20% slevu v rámci Happy Hours.

Tento týden vás zveme na 4 akce do Paláce knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • V červenci vyjde další kniha Franze-Olivera Giesberta. V jeho Himmlerově kuchařce čtenáře jeden příběh provázel bezmála celým 20. stoletím: v knize s poněkud potměšilým názvem Láska je věčná, dokud trvá naopak mnoho příběhů oběhne téměř celou planetu Zemi a nakonec se poněkud nečekaně propojí v souvislý kruh osudů. Láska „běží, umírá, znovu se rodí, povznáší, snižuje, pozvedá nebo ničí, bez ustání přeskakuje z jedné bytosti na druhou, okolo zeměkoule.
  • Osmnáctý příběh soudní antropoložky Tempe Brennanové, hrdinky románů spisovatelky Kathy Reichs a také televizního seriálu Sběratelé kostí, se jmenuje Svědectví kostí a vyjde v nakladatelství BB/art koncem června.
  • V jedné chvíli tu jste, a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli… Dlouho očekávané pokračování série Pátá vlna, jejíž první díl se dočkal i filmové adaptace, je tady – Poslední hvězda vyjde v červenci.
  • Román V tomto domě straší od irského spisovatele Johna Boynea, který proslul celosvětově knížkou pro děti Chlapec v pruhovaném pyžamu, je strhující poctou duchařským příběhům z devatenáctého století. V červenci jej vydá nakladatelství Plus.
  • Další román Anthonyho Doerra, který se českým čtenářům vloni představil knihou Jsou světla, která nevidíme, se jmenuje Sběratel mušlí a vyjde letos v říjnu. Autor v něm zavádí čtenáře na africké pobřeží i na předměstí Ohia, ukazuje předstíranou pompéznost i boj o přežití v divočině, hojnost přírody i její divokou sílu.
  • V listopadu vydá Epocha postapo román SPAD mistra akční fantastiky Františka Kotlety.
  • Potřebujete rychle vytvořit výborný a efektní dezert, ale nechce se vám zapínat troubu? Kuchařka Napečeno bez pečení plná inspirace vám pomůže vybrat si z nepřeberného množství variant. Vyjde v červenci.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Distribuce Freeman Entertainment zveřejnila český trailer chystané filmové adaptace knihy Obr Dobr od Roalda Dahla, autora kultovního Karlíka a továrny na čokoládu. V kinech uvidíme nový film Stevena Spielberga od 1. září.

Podívejte se na nový trailer filmu Legenda o Tarzanovi s Margot Robbie a Alexanderem Skarsgårdem v hlavních rolích, který má v českých kinech premiéru 7. července. Tarzana poprvé představil spisovatel Edgar Rice Burroughs.


V Londýně proběhla předpremiéra divadelní hry Harry Potter and the Cursed Child. J. K. Rowlingová diváky vyzývala, aby neprozrazovali, o čem hra je a podle prvních recenzí to vypadá, že jí řada lidí vyhověla. První reakce jsou vesměs pozitivní a plné překvapení. Oproti knižnímu a filmovému Potterovi je ten divadelní úplně jiným, ale stále skvělým zážitkem. Do premiéry dojde ještě k několika úpravám – např. se ruší účast živých sov v představení. Jedna z nich totiž v přeplněném sále zpanikařila, nedoručila dopis, který měla, a uletěla do zákulisí. Na internetu koluje i několik prvních fotek – např. úvodní scéna, fotka s Rose Weasleyovou a podívat se můžete i na trojku Weasley-Malfoy-Potter. V originále vyjde scénář hry v den premiéry, česky se ho dočkáme na podzim. 

V listopadu začne natáčení nové filmové adaptace knihy Vražda v Orient expresu, kterou připravuje Kenneth Branagh. Pokud vše dobře dopadne, ve filmu by se měla objevit i Angelina Jolie v roli Harriet Hubbardové. Premiéry bychom se měli dočkat v listopadu 2017.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com, Hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *