Letem knižním světem (24. týden 2014)

Román Kostičas byl nominován na cenu British Fantasy Awards 2014 v kategorii nejlepší nováček. Oceán na konci uličky Neila Gaimana je norminován jako nejlepší fantasy kniha. Přehled všech nominací si můžete přečíst na webu The British Fantasy Society.

Demonstranti v Thajsku převzali z Hunger Games symbol rebélie – tři zdvižené prsty.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Byla zveřejněna obálka další detektivky od Keplera s názvem Stalker. V nakladatelství Host vyjde příští rok na jaře.
  • 17. června vychází v originále Rogues – sbírka 21 příběhů od předních světových autorů (Gillian Flynn, Neil Gaiman, Patrick Rothfuss, Scott Lynch, Cherie Priest, Garth Nix a další), kterou dal dohromady George R. R. Martin a Gardner Dozois. George R. R. Martin si konečně založil oficiální účet na Twitteru. Sledovat ho můžete na https://twitter.com/GRRMspeaking
  • 25. června vyjde v nakladatelství Jota kniha Čistý, první díl plánované trilogie. Představujeme také obálky dalších dílů – Splynutí a Oheň.
  • 12. srpna vyjde v angličtině nová kniha Harukiho Murakamiho – Colorless Tsukuru Tazaki and his years of Pilgrimage. Právě byl uveden book trailer. Od Murakamiho si můžete přečíst i novou krátkou povídku Yesterday publikovanou v The New Yorker.
  • Podívejte se na obálku nové knihy s Herculem Poirotem, kterou napsala Sophie Hannah. Vydání The Monogram Murders je plánováno na 9. září a chystá se i český překlad.
  • 22. července vyjde další kniha Jeffreyho Browna s názvem Goodnight Darth Vader (série Star Wars children’s books). Podívejte se na book trailer. U nás v knihkupectví si aktuálně můžete pořídit knihu Darth Vader and Son.
  • Rick Riordan (autor knih s Percym Jacksonem) na svém blogu zveřejnil informaci, že píše novou „Norse mythology“ sérii. První díl by měl vyjít na podzim roku 2015 a jediné, co zatím víme, je to, že se příběh bude odehrávat v Bostonu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Lily Collins si zahraje Elizabeth Bennet ve filmové adaptaci knihy Pýcha, předsudek a zombie. Film režíruje Burr Steers a premiéra je plánována na rok 2015.

Byla zveřejněn druhý trailer chystané seriálové adaptace komiksu Hellblazer. Premiéra první epizody je naplánována na 24. října 2014 na NBC.


E L James publikovala na svém Instagramu fotku klíče od pokoje pana Graye. Filmová adaptace Fifty Shades of Grey má premiéru 13. února 2015.

V roce 2013 si televizní stanice FOX objednala pilot seriálu na motivy knihy Delirium. Nakonec se však rozhodla jej nenasadit. Pilot ale stejně budete mít možnost shlédnout, a to od 20. června na HULU. K dispozici bude měsíc. Podívejte se na trailer.


Druhý díl filmové Divergence (podle knihy Rezistence) má potvrzené obsazení dalších tří rolí. Lynn si zahraje Rosa Salazar, Uriahu hraje Keiynan Lonsdale a Emjay Anthony se představí jako Hector. Tvůrci filmu navíc zveřejnili dosud nepublikované fotky ze zákulisí prvního dílu.

Podívejte se na trailer filmu Paddington, který je natočený podle knihy Michaela Bonda. Premiéra je plánována na 12. prosince 2014.


Byl zveřejněn nový trailer na filmovou adaptaci komiksu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Od Franka Millera u nás naposledy vyšel komiks Sin City: Do srdce temnoty.

Dvě nové fotky z filmu Maze Runner (podle knihy Labyrint: Útěk).

Zdroje: Facebook.com/Divergent, Tor.com, Pagetopremiere.com, Collider.com, Insidetv.ew.com, Bookriot.com, Shelf-life.ew.com, Mediabistro.com, Newyorker.com, Hypable.com

Autorka: Olga Biernátová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *