7f901bdf

Letem knižním světem (22. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Hledáte osvěžující romantickou sci-fi, která vás dokáže zaujmout, aniž by měla nejoriginálnější námět? Záleží na ztvárnění a Karen McQuestin se rozhodně podařilo vykreslit působivou atmosféru, napínavé akční scény a lásku, která překoná i nemožné… ČÍST DÁL

Mrzí vás, že doba pirátů a hledání pokladů je již dávno pasé? Pak zbystřete! Berta a Jan vám v nové knize Mladé fronty ukáží, že pokladů je na našem území ukryto stále dost a najít je může úplně každý… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

  • Která je ta druhá? Budete si myslet, že čtete o žárlivé ženě, která je posedlá snoubenkou svého bývalého muže. Jenže ať už si myslíte cokoli, mýlíte se. Dokážete číst mezi řádky a odhalit pravdu dřív, než obrátíte na poslední stránku? Chystá se psychologický thriller Manželka mezi námi o manželství, zradě a nebezpečných pravdách. 
  • Olivii se plní sen! Tak dlouho si přála osobně poznat svého tatínka, až se jí to konečně podařilo. A co víc… zjistila, že je ve skutečnosti opravdová princezna, a teď žije s rodinou v paláci v evropském knížectví Genovia. Začtěte se 30. května do knihy Princeznou na královské svatbě.
  • Třetí díl cyklu Píseň ledu a ohně zastihuje přeživší hrdiny v překotných událostech. Název knihy Bouře mečů doslova a do písmene vystihuje vražedné tempo, v němž George R. R. Martin pokračuje ve svém vyprávění. Epické vyprávění s desítkami jednajících postav se díky seriálu HBO stalo nejúspěšnější fantasy ságou od dob Pána prstenů. 
  • Když bývalý komisař Van Veeteren neochodně opustí bezpečí svého antikvariátu, aby se zase jednou utkal s poslem smrti, objeví vzorec se silnými vazbami na svět knih. Blake. Musil. Rilke. A vytuší, že má tu čest s vrahem nezvyklého typu. Velmi nezvyklého. Vlaštovka, kočka, růže, smrt je devátým dílem Nesserovy cenami ověnčené série o policistech z fiktivního města Maardamu.
  • Lidé většinou celý život jen sní, ale nikdy svá přání nedotáhnou do konce. Přitom je to snadné. Jak začít? Co udělat a co naopak nedělat? Populární česká moderátorka a motivační koučka vám prozradí, jak se stát barmanem svého života a namíchat si svůj Koktejl štěstí, který vám bude opravdu chutnat. 

Knižní novinky týdne

  • Pojďte se začíst do Těžko uvěřitelného příběhu. Cash Carter je mladý herec známý z úspěšného pořadu Dětská esa. Když ho jeho čtyři fanoušci z legrace pozvou na road trip napříč Amerikou, překvapí je tím, že nabídku skutečně přijme.
  • Strašnice leží v pražském předpolí, které bylo zasaženo prakticky každým obléháním, každou válkou, která se dotkla hlavního města Českého království. Bylo tomu tak za husitských válek, za války třicetileté, za válek o rakouské dědictví a války sedmileté, důležitou roli sehrály Strašnice i v moderní době během pražského povstání v květnu 1945.
  • Hrůzostrašné historie z Olomoucka Raubířské zpěvy a morytáty jsou souborem temných i lyrických příběhů inspirovaných skutečnými událostmi či legendami z Olomoucka od 13. století do 2. světové války. Suverénně, expresivně a místy až básnicky podané vzrušující příběhy zběhů, zlodějů, loupeživých rytířů, pytláků, vrahů, partyzánů a dalších postav z okraje společnosti.
  • Téměř šest měsíců poté, co se Kate a August poprvé potkali, se válka mezi monstry a lidmi stala realitou. August se stal vůdcem ve Verity, i když po této pozici nikdy netoužil, a Kate se živí jako lovkyně nestvůr v Prosperity. Jak to bude dál se dozvíte v knize Temný duet
  • Netradiční napínavý příběh o Dceři Sherlocka Holmese od mezinárodně úspěšného amerického spisovatele Leonarda Goldberga. Hlavní hrdinové se v něm pokouší vyřešit vraždu v nejvyšší společenské třídě britské společnosti. Elegantní Joanna propojí své síly a pronikavý úsudek se znalostmi šarmantního Johna Watsona juniora a jeho již stárnoucího otce, aby navzdory všem překážkám, společně objasnili zdánlivou nehodu známého aristokrata, kterou následují i další podivná úmrtí.

Filmové a televizní novinky

V loňském roce si roli filmového Hercula Poirota střihl Kenneth Branagh. Adaptací knih Agathy Christie však není nikdy dost a se již brzy setkáme s další verzi tohoto jedinečného detektiva. Tato role v novém seriálovém zpracování knihy Vraždy podle abecedy od BBC připadla americkému herci Johnovi Malkovichovi. Kromě něj se zde objeví Rupert Grint a to v roli inspektora Croma. 

Četli jste rádi jako malí Knihu džunglí? Pokud ano, tak si do kalendáře zapište datum 18. října. V ten den bude mít premiéru film Mowgli.

Idris Elba přijal hlavní roli v chystáném filmu Chrám matky boží v Paříži. Uvidíme jej tedy jako Quasimoda. Film, který bude natočen pro streamovací službu Netflix, se bude ale opírat spíše o originál od Victora Huga nežli o animovanou verzi od Disney. Tvůrci se chtějí zaměřit také na zcela originální hudbu, která bude filmu dominovat.

Ledový drak George R. R. Martina na sebe konečně strhl pozornost a zaujal společnost Warner Bros. Vznikne tak animovaný film a Martin se stane jejím režisérem. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.geektyrant.com, www.filmschoolrejects.com, www.complex.com, www.youtube.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *