8a881137

Letem knižním světem (22. týden 2017)

Co se děje v Neoluxoru

Ještě tři dny zbývají na využítí akce Květen – měsíc z pera žen, při níž získáte ke knize od Joy Fieldingové, Tess Gerritsenové nebo Barbary Woodové druhou knihu zdarma. 

Až do 18. června nabízíme v knihkupectví na Chodově slevu 25 % na celý nákup a malý dárek k tomu. Poté bude pobočku čekat velká letní rekonstrukce. Své brány opět otevře v září. 

Celý červen bude v knihkupectvích Neoluxor probíhat akce Bestsellery na léto. K vybraným titulům z Edice světový bestseller dostanete druhou knížku zdarma.

Oslavte v Neoluxoru Den dětí! K nákupu jakékoliv dětské knížky obdržíte 1. června puzzle a kvíz k filmu Já, padouch 3. Na Den dětí také začíná Velká obrázková soutěž o lístky do divadla a kina. Svého oblíbeného knižního hrdinu tak můžou vaše ratolesti začít kreslit klidně hned.

V úterý 30. května pokřtí v Paláci knih Luxor Václav Klaus knihu Zničí nás klima nebo boj s klimatem. Touto knihou autor navazuje na knihu Modrá, nikoli zelená planeta, která vyšla česky v roce 2007 a dočkala se osmnácti cizojazyčných vydání. 

O den později, ve středu 31. června, bude v Luxoru představena krásná publikace Trio pro jednoho, která vyšla k příležitosti patnácti let působení Petra Zusky v čele Baletu Národního divadla.

Láďa Hruška se vrací a přináší Revoluci v grilování. Přijďte si i vy 1. června pro podpis do Paláce knih.

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Luděk Marks se tento týden vrací s novou knížkou Po hadí kůži, ve které opět využívá tradiční, formálně vytříbené básnické formy, a dekadentní stylizaci. 
  • Zchlaďte se v červnu novinkou Pauly Hawkinsové Do vody. Čeká na nás další vyšetřování tajuplné vraždy v osamělém městě Beckford. 
  • Myslíte, že Moucha nemůže pomoci vyřešit případ? To byste se divili. Nová detektivka od oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána vás přesvědčí o opaku. Její vydání se chystá na konec srpna.
  • Yoli si na červenec připravilo Tisíc polibků, titul, ideální pro všechny romantické duše. Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? 
  • V září vyjde dlouho očekávané pokračování Jiskry v popelu s názvem Plamen v temnotě. Příběh Laiy a Eliase se zdaleka ještě neblíží ke konci. Oba dva jsou nyní pronásledování vojáky a loveni jako zvěř. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové novinky

Zatímco film Ashes in the Snow (V šedých tónech) teprve čeká na oficiální datum premiéry, byla prodána filmová práva k další knize Ruty Sepetys Sůl moře. Dvojice Scott Neustadter & Michael Weber, kteří se ujmou scénáře, mají na svědomí například 500 dní se Summer nebo Hvězdy nám nepřály. Můžeme si proto být jisti, že půjde o další velký hit. 

Blake Lively, která se proslavila například rolí Sereny van der Woodsen ze seriálu Super drbna, získala roli v připravovaném zfilmování knihy Liane Moriarty Manželovo tajemství. Blake Lively si zahraje Cecilii Fitzpatrick – modelku a matku, která najde tajuplný dopis od svého manžela. 

Mrkněte na čerstvý trailer k dlouho očekávané sedmé sérii Her o trůny. Komu nejvíce fandíte? 

Na podzim se na prkna anglických divadel vrátí Harry Potter a prokleté dítě. Velkou změnou prošlo herecké obsazení a zveřejněny byly první oficiální promo fotografie. Ty si můžete prohlédnout v galerii na konci článku. 

Owen Wilson, Julia Roberts a Jacob Tremblay se představí jako Nate, Isabell a Auggie z knihy Neobyčejný kluk. Filmové zpracování knihy od R. J. Palacio se do kin dostane v prosinci. Už teď se ale můžete podívat na první trailer. 

Dvě rodiny. Jeden skandál. Během večeře vybublají nespokojenost, závist a frustrace, které v nich doutnaly roky. Tento thriller v hlavní roli s Richardem Gerem na motiv knihy Večeře si v Americe odbyl premiéru na začátku května. Zda dorazí film i na česká plátna, je zatím nejisté.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.facebook.com, www.ew.com, www.thesun.co.uk, www.variety.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *