Letem knižním světem (22. týden 2014)

Lionsgate chystá na příští léto výstavu k Hunger Games. Návštěvníci budou mít možnost si prohlédnout kostýmy, rekvizity a další prvky ze světa Hunger Games. Výstava bude od léta 2015 putovat po Spojených státech a promovat poslední filmový díl – Mockingjay 2, který má premiéru 20. listopadu 2015. 

Alltime Numbers vytvořili fascinující video s názvem Game of Thrones by the Numbers, které odhaluje řadu zajímavých faktů o knize i seriálu. Dozvíte se například, že knižní série má 2x více slov než Bible a první série seriálu měla v každém dílu průměrně 4,5 vraždy a 5,6 odhalených prsou. Fanoušci George R. R. Martina si jistě užijí i první českou audioknihu. Hra o trůny nabízí neuvěřitelných 44 hodin a 33 minut poslechu. 

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Nakladatelství Mladá fronta oznámilo, že k premiéře filmu A Most Wanted Man (trailer s českými titulky) vydá stejnojmennou knižní předlohu. V kinech (a na pultech knihkupectví) se objeví letos v září. U nás v knihkupectví je aktuálně dostupné anglické vydání.
  • Po Joovi Nesbøvi přepisuje Shakespeara do moderní podoby i Gillian Flynnová (autorka knih Zmizelá, Ostré předměty, Temné kouty). Pracovat bude s příběhem Hamleta.
  • Bloomsbury zveřejnilo novou obálku knihy Harry Potter and the Chamber of Secrets. Nakladatelství chystá nové vydání na září s cílem oslovit další generaci čtenářů. Obálku navrhl Johnny Duddle.
  • V září vyjde v originále už 17. díl série s hlavní hrdinkou Temperance Brennanovou autorky Kathy Reichs. Kniha se bude jmenovat Bones Never Lie. U nás vyšla naposledy kniha Šifra a BB art chystá na konec června vydání 16. dílu s názvem Kosti zmizelých. Na motivy knih Kathy Reichs vznikl i seriál Bones (česky vysílaný pod názvem Sběratelé kostí), který bude zanedlouho pokračovat 10. sérií a je jedním z nejdéle vysílaných seriálů na stanici FOX.
  • 10. června u nás vyjde kniha Silo, vynikající dystopický román Hugha Howeyho, který se dočká i filmového zpracování pod taktovkou Ridleyho Scotta.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

BBC One chystá adaptaci knihy Kluk v sukních známého humoristy Davida Walliamse. 

Na Book Expo America se začalo spekulovat o možném zfilmování dalšího románu Johna Greena – Hledání Aljašky. Studio Fox 2000 už má koupená práva na Paper Towns (česky vyjde kniha v nakladatelství YOLI), hlavní roli v tomto filmu si zahraje Nat Wolff (ve filmových Hvězdách hraje Izáka). 

Alfonso Cuarón, o kterém se spekulovalo v souvislosti s chystanou adaptací knihy Fantastická zvířata a kde je najít, potvrdil, že nebude připravovanou trilogii režírovat. Premiéra prvního dílu je plánována na listopad 2016.

Další filmový díl dystopické trilogie Divergence se právě začal natáčet v Atlantě. Druhý film čerpá z knihy RezistencePředstavujeme také dva nové herce, kteří byli do filmu obsazeni.

Podívejte se na první trailer seriálu The Strain na motivy knih Chucka Hogana a Guillerma Del Toro s hlavním hrdinou Dr. Efraimem Goodweatherem (NákazaPádNoc až navěky). 

V září bude mít premiéru film A Walk Among the Tombstones natočený podle knih Lawrence Blocka. Zveřejněn byl první trailer.

Zveřejněny byly další grafiky k filmu Maze Runner natočeného podle knihy Jamese Dashnera. Kniha vyjde v nakladatelství YOLI letos v létě.

Byl zveřejněn oficiální plakát filmu If I Stay natočený podle knihy Jestli zůstanu. Nové vydání knihy chystá nakladatelství YOLI.

Zdroje: Pagetopremiere.com, Hypable.com, Redcarpetendings.com, Shelf-life.ew.com, Facebook.com/Divergent, Publishersweekly.com, Mediabistro.com

Autorka: Olga Biernátová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *