Letem knižním světem (21. týden 2016)

Zemřel výtvarník Adolf Born, bylo mu 85 let. Budete nám chybět.

Začíná druhý týden slev. Zjistěte, kdy a kde ulovíte 20% slevu v rámci Happy Hours.

Zveme vás na dvě akce do Paláce knih Luxor: 24. května od 17:00 proběhne autogramiáda Miroslava Bobka, další den od 16:00 bude naším hostem Oliver Burian

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další kniha oblíbeného autora Petera Maye se bude jmenovat Umrlčí cesta a vyjde v Hostu letos na podzim. Román sleduje tři nebezpečné cesty k šokující pravdě — a ke zjištění, že nevědomost nás může stát život.
  • Spisovatelce Cathariny Ingelman-Sundbergové vyšly v Česku už dvě knihy s legendární partou důchodců. Další krimikomedie z této řady se bude jmenovat Loupež bez cavyků a nakladatelství Argo ji chystá na září.
  • Závěrečný díl celosvětově slavné romantické ságy Crossfire od Sylvie Day vyjde pod názvem Osvobozená už 15. června. 
  • Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, vůně starého parfému, gramofonová deska s nostalgickým šansonem J´attendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká, až je někdo odhalí. Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou. Další kniha Alexandry Potter se jmenuje Láska z Paříže a vyjde v červnu.
  • Po pětadvaceti letech od vydání prvního sešitu se vrací zachmuřený hrdina v zbrusu novém příběhu Sandman – Předehra! Příběhu, který předchází událostem první knihy a ve kterém musí Sandman zjistit, kdo zabil jeden z jeho aspektů… a taky zabránit konci vesmíru. A co horšího – musí se setkat se svými rodiči! Vyjde 13. června v Crew.
  • Druhý díl románového triptychu, ve kterém si Otčina Roberta Harrise podává ruku s Alanem Moorem nese název Nejstudenější válka a Argo jej vydá v červnu.
  • Léto, slunce, pohoda… Lahodná křupavá zelenina, šťavnaté ovoce a vůně čerstvých bylinek – léto je prostě doba, kdy si můžete vychutnávat svět všemi smysly. Kuchařka Letní kuchyně s originálními fotografiemi obsahuje zajímavé recepty na přípravu jídel na zahradě, na balkoně nebo při pikniku u jezera – najdete v ní vhodný recept pro každý okamžik léta. V červnu vydá Slovart.
  • Random House Children’s Books chystá young adult verzi Šifry mistra Leonarda od Dana Browna. V originále by měla kniha vyjít 13. září.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

2. června má v českých kinech premiéru další případ Oddělení Q. Podívejte se na trailer filmové adaptace knihy Jussiho Adler-Olsena, Vzkaz v láhvi.


Zveřejněn byl už druhý trailer filmové adaptace knihy Obr Dobr od Roalda Dahla. Česká premiéra byla posunuta na 1. září.


Před 20 lety natočil Danny Boyle Trainspotting a nyní chystá pokračování (adaptace knihy Porno od Irvina Welshe). Tvůrci oznámili začátek natáčení, premiéry bychom se měli dočkat v lednu 2017.


Bryan Cranston a Mila Kunis si zahrají v remaku filmu Jackpot, který vznikl podle námětu od Joa Nesbøho. Příběh by mohl vyjít i knižně, pokud se tak stane, bude to kolem premiéry filmu.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Adweek.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *