17347ea5

Letem knižním světem (18. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Lidstvo se už po mnoho let snaží dosáhnout různých cílů. Porazit rakovinu, vymýtit hladomor a chudobu, ukončit válečné spory nebo doletět ke hvězdám. A nebo také dosáhnout nesmrtelnosti. Dovedete si to představit? Dokonalý svět, kde lidé mohou žít navěky, bez útrap a starostí. Jak ale zabrání takovému přelidnění… ČÍST DÁL

Lidé jsou vlky odjakživa fascinováni. Vlci vystupují v mnoha mýtech a legendách po celém světě. Severoameričtí indiáni je uctívali, vlk pro ně byl jedním z totemových zvířat. Římané zase věřili, že bájné zakladatele jejich říše vychovala vlčice. Vnímání vlka jako nepřítele a ztělesnění zla však do jisté míry pramení ze strachu a strach má kořeny v neznalosti. To platí dodnes… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

  • Vivian pracuje jako analytička CIA. Dlouhá léta se snaží odhalit členy ruské spící buňky na území Spojených států. Podaří se jí proniknout do počítače jednoho ruského špiona, kde narazí na složku tajných agentů. Kniha Musím to vědět vychází 8. května.
  • Tajné vězení CIA, mrakodrapy v Dubaji, bouřemi ošlehané vrtné plošiny u afrických břehů či starobylé podzemní chodby a jeskyně pod Neapolí – tam všude svede Marc Dane další závod s časem v boji proti neúnavným nepřátelům a nemilosrdným fanatikům v knize Exil.
  • Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? 
  • 2. května vychází Jedna želva za druhou. Šestnáctiletá Aza neměla vůbec v plánu pídit se po tajemstvích uprchlého miliardáře Rusella Picketta, ale v sázce je sto tisíc dolarů a její nejlepší a nejstatečnější kamarádka Daisy, se nemůže dočkat, až se společně pustí do vyšetřování. 
  • Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu. Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenže i on posléze dostane povolávací rozkaz – a právě v den, kdy Marie porodí jejich dvojčata. Začtěte se již brzy do knihy Panský dům a jeho dcery.

Knižní novinky týdne

  • Psí život – to jsou memoáry chlupatého stvoření neznámého původu, toulavého psiska, které jednoho dne našla autorova manželka opuštěné na pokraji jedné vesnice v Provence.
  • Parabátai bojují bok po boku a stejně tak i umírají, ale nikdy se do sebe nesmějí zamilovat. Emma Carstairsová ví, že láska, kterou cítí ke svému parabátai Juliánu Blackthornovi, není jen zákonem zapovězená, ale mohla by je také oba zničit. Po Paní půlnoci je tu Pán stínů – druhý díl nové série Cassandry Clare.
  • Poštu v pražských Bohnicích přepadl lupič. Jen zmizet zcela beze stop se mu nepodařilo. O pár kilometrů dál po něm zůstalo opuštěné auto a on se nejspíš ukrývá v jednom z nových rodinných domů v Pětidomí
  • Elsa Préauová je zcela obyčejná důchodkyně, která s oblibou pozoruje své sousedy. Brzy si všimne, že u rodiny v sousedním domě je něco špatně. Kromě dvou zdravých dětí vídá na jejich zahradě i smutného, hubeného chlapce, Chlapce s kamínky.
  • Mária se jako bezstarostná studentka v toulavých botách a s pomačkanou mapou v kapse vydala do Paříže – a našla zde nečekaně nový domov. Po dvanácti letech radostných, ale i bolestných zkušeností rekapituluje svůj život s touto rozmarnou dámou – městem mnoha tváří, avšak s velkým srdcem připraveným přijmout kohokoli. vyšla kniha Paříž, moje láska, můj život.

Filmové a televizní novinky

Herečka Amy Adams si brzy připíše další hereckou roli. Život vdechne Anně Foxové, hlavní postavě debutového thrilleru Žena v okně A. J. Finna, která v loňském roce získala mnohou pozitivních ohlasů. 

Šíleně bohatí Asijati vám již brzy ukáží co je toho zač. Před pár dny byl do světa vypuštěn zcela první trailer a samotný film se 16. srpna objeví v našich kinech. Už se těšíte?

Jména jako Colin Firth či Julie Walters prakticky vždy mluví sama za sebe a zaručují kvalitní podívanou. Tou bude jistě i adaptace dětské knihy The Secret Garden autorky Frances Hodgson Burnettová, jenž napsala knihu Malá princezna.

Malý život spisovatelky Hanya Yanagihara se stane předlohou stejnojmenného divadelního představění, kterého se ujme držitel ceny Tony Ivo van Hove. Hra bude mít premiéru letos na podzim v amsterdamském divadle Stadsschouwburg. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.vanityfair.com, www.straitstimes.com, www.broadwayworld.com, www.ctvnews.ca

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *