Letem knižním světem (17. týden 2016)

Tento týden vás zveme na dvě akce v Paláci knih Luxor: 27. dubna proběhne od 17:00 autogramiáda Jozefa Kariky u příležitosti vydání jeho knihy Černá hra a 28. dubna bude od 17:00 naším hostem Zdeňka Pohlreichová.

J. K. Rowlingová vás v novém videu vezme na divadelní prkna, kde se právě zkouší hra Harry Potter and the Cursed Child, která v létě vyjde i knižně jako scénář. Autorka se nedávno na Twitteru pochlubila návrhy hůlek pro představení a prozradila tak, že se v novém potterovském příběhu objeví i Draco Malfoy a Ginny.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • David Lagercrantz napíše další díl série Milénium, tentokrát ve stylu americké drsné školy, jejímž hlavním představitelem je Raymond Chandler. Nový román vyjde v roce 2017 a bude přeložen do 56 jazyků. Lagercrantz tím ale rozhodně nekončí, už na rok 2019 plánuje 6. díl.
  • Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Příští týden vychází román Bábovky od Radky Třeštíkové.
  • Jak Disney potkal Kafku. I tak se dá definovat skvělý finský komiks, který se dostal do nejužší nominace Eisnerovy ceny ta rok 2015. Sojčák vyjde v květnu v nakladatelství Argo.
  • Robert Fulghum tak, jak ho známe a máme rádi. Je čím dál starší, moudřejší, ale smysl pro humor ani v nejmenším neztrácí. Utvrdí vás v tom, že je každý den plný zázraků, které člověk vidí jen, když chodí po světě s otevřenýma očima i srdcem. Navrch se dozvíte spoustu nových věcí o strakách, historii Santa Fe, keramice i tělesných pochodech. A už jste někdy tančili s orangutankou? Poprask v sýrové uličce vychází v květnu.
  • Propadli jste antistresovým omalovánkám? Máme pro vás jeden tip! V létě vyjdou nádherné omalovánky Magické město od Lizzie Mary Cullenové.
  • Už třetí kniha Bernarda Miniera se chystá na červen. Tma začíná během Štědrého dne, kdy Christine Steinmeyerová, rozhlasová moderátorka z Toulouse, objeví ve své poštovní schránce dopis od ženy, která v něm oznamuje svou sebevraždu. Christine je přesvědčená, že se dopis dostal do její schránky omylem. Jenže druhý den ji zavolá do rádia neznámý posluchač, který ji obviní z toho, že nic neudělala. Brzy se urážky, hrozby a různé incidenty znásobí.
  • Vypadáš jako Francouzka je praktický průvodce módou, svůdností a elegancí ve francouzském stylu, plný rad a tipů, jak pozměnit svůj šatník a vytříbit si osobní styl. Kniha vychází z rozhovorů s návrháři a lidmi, zabývajícími se módou a stylem, a přidává rady, čemu se vyhnout, čím zakrýt nedostatky a zdůraznit přednosti a hlavně – jak si s módou pohrávat tak, aby přinášela radost. Vyjde v srpnu.
  • V květnu vyjde v nakladatelství KNIHA ZLIN Konec řetězce – skvěle napsaný napínavý román, který kromě kriminální zápletky a širokého geografické záběru přináší i zajímavé otázky týkající se původu lidstva a skrytých hrozeb, jenž se mu v budoucnu mohou stát osudné.
  • Na červen se chystá nové vydání románu Muž z vysokého zámku od Philipa K. Dicka, který byl nedávno adaptován jako seriál pro Amazon.
  • 3. května vyjde v originále další příběh Percyho Jacksona – Trials of Apollo: The Hidden Oracle. Podívejte se na book trailer.

  • Kniha, kterou lze považovat za definitivní portrét úpadku FIFA a mužů, kteří ukradli fotbal. Ve své nejnovější knize Špinavá hra britský investigativní novinář Andrew Jennings, který proslul jako neúnavný kritik poměrů v zákulisí mezinárodního sportu, odhaluje šokující rozměry korupce a podvodů v nejvyšších patrech světového fotbalu. Své poznatky prezentoval i v prestižním pořadu televize BBC Panorama a zásadním způsobem přispěl k největšímu zemětřesení v Mezinárodní fotbalové federaci (FIFA) za více než sto let její existence. V červnu vydá nakladatelství Jota.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první trailer filmové adaptace thrilleru Dívka ve vlaku. V českých kinech od 6. října, v hlavních rolích se představí Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans a další.


Zveřejněn byl trailer dalšího filmu s Jasonem Bournem, který je natočený na motivy knih Roberta Ludluma. Premiéra v Česku bude 28. července.


Filmová adaptace knihy Davea Eggerse Hologram pro krále má světovou premiéru už tento týden (do českých kin bohužel uvedena nebude). Podívejte se na klip, v hlavní roli Tom Hanks.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Vanityfair.com, Hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *