Letem knižním světem (15. týden 2017)

Tenhle týden je v Neoluxoru živo.

V úterý 11. dubna od 16:00 proběhne v Paláci knih Luxor křest nové knihy Čtyřlístku. Ke každé koupi vázané knihy Čtyřlístku navíc dostanete DVD Čtyřlístek ve službách krále.

O den později, 12. dubna, budou Petr Jarchovský, Jan Hřebejk, Aňa Geislerová, Ondřej Sokol a další představovat knihu Zahradnictví, která je literární předlohou chystané filmové trilogie.

V Galerii Harfa pak bude ve čtvrtek 13. dubna od 14:00 probíhat festival Praha slyší neslyšící. Těšit se můžete i na autogramiádu Jaroslava Duška.

Cenu Magnesia Litera 2017 vyhrál kategorii prózy Marek Šindelka s knihou Únava materiálu. Nejlepší knihou pro děti se stal Překlep a Šraloup. Knihou roku bylo vyhlášeno Jezero Biancy Bellové.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Tento týden vyjde Černé světlo, třetí díl kriminální serie Akta Enzo od Petera Maye. Profesor biologie v ní řeší sedm nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů pařížského novináře Rogera Raffina. Enzo už dokázal rozlousknout první dva zločiny, ale na třetí případ teď nemá ani pomyšlení…
  • Henry Page ještě nikdy nebyl zamilovaný. Je beznadějným romantikem, který stále čeká na svou první velkou lásku. Proto když se z ničeho nic ve škole obejví neupravená holka chodící o holi a v klučičím oblečení, Henry jen stěží může tušit, že se má jeho život obrátit naruby. Young Adult Láska v prachu hvězd vyjde každým dnem.
  • Halloweenské, pirátské a palačinkvoé básničky. Seznámení s lekavou babičkou, sraz zeleniny, pečení bucht z kedluben. To všechno čeká na čtenáře vtipně, chytře a skvěle vypointovaných veršů v knížce Každý bulí nad cibulí pro děti i jejich rodiče.
  • Chystá se nové vydání Chlapce v pruhovaném pyžamu. Osmiletý Bruno, syn nacistického důstojníka, se nechce stěhovat do nového a ponurého domu v tajemném místě jménem Aušic.  Z okna vidí jen vysoký plot a za ním občas podivné lidi, kteří všichni nosí pyžamo – i přes den! A pak se jednoho dne seznámí se stejně velkým Šmuelem… Na novou obálku koukněte tady.
  • Katherine přijede do Itálie na stáž, místo toho se ale zamiluje do božského Itala. Začátky v cizí zemi nejsou pro Katherine vůbec jednoduché. Naštěstí se jí ujme Salvatorova matka, naučí ji vařit a zasvětí ji do tajů italských tradic a kultury. Chcete se včas vybavit letním čtením? Jedině Neapol aneb Co mě naučila má italská tchyně vyjde na konci května.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

Filmová adaptace Young Adult knížky Kate Lauren Andělé: Pád se chystá do českých kin. V hlavních rolích se představí Addison Timlin a Jeremy Irvine. Premiéra je naplánována na 11. května, namlsat se ale zatím můžete tady:

Poté, co stál herec Tobey Maguire celý život před kamerou, se nyní rozhodl postavit za ní. A jako předlohu pro svůj film si vzal do hledáčku rovnou pořádný literární kousek – Krev na sněhu spisovatele Jo Nesbeho. Scénář pro film pak bude připravovat spisovatel sám. 

27. dubna se do českých kin chystá filmové zpracování znepokojivého románu Kruh s Emmou Watson a Tomem Hanksem v hlavní roli. Zatím omrkněte plakát.

A abychom vás jen nelákali na to, co bude, můžete tenhle týden vyrazit do kina na Úkryt v ZOO, natočený podle příběhu ředitele varšavské zoologické zahrady a jeho ženy Antoniny, kteří po vybombardování zoo během invaze Němců do Polska v roce 1939 využili zájem nacistů o zvířata a zachránili tak přes tři stovky Židů. Kniha získala v roce 2008 cenu Orion Award.

Autorka: Tereza Morávková

Zdroje: Kniznivesmir.cz, Deadline.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *