Letem knižním světem (10. týden 2017)

Tento týden si můžete na našem blogu zasoutěžit o vstupy na projekce filmu Kráska a zvíře v Praze a ve Zlíně. 

7. března dojděte do Paláce knih Luxor na prezentaci knihy respektovaného českého hudebního a filmového kritika a novináře Jana Rejžka s názvem Poslední slovo má Jan Rejžek spojenou s autogramiádou. Začínáme v 16:30.

Vyšlo březnové číslo magazínu Neoluxor živě! Zdarma si ho můžete vyzvednout v jakémkoliv našem knihkupectví nebo číst online.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Nakladatelství Slovart představilo ediční plán na jaro a léto 2017. Prohlédnout si ho můžete na jejich webu.
    • Haruki Murakami vydal v Japonsku svůj nový román s názvem Kišidančo Goroši. Jeho název se do angličtiny zatím překládá jako Killing Commendatore, v češtině by mohl znít Zabít komtura. Podle agentury AFP má román dva díly, které dohromady čítají 2000 stran. České vydání dosud nebylo potvrzeno.
    • Už tento týden vyjde kniha Cesta časem od belgického ilustrátora Petera Goese, která vás na 80 stranách vezme na výlet historií od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k turbulentnímu dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti.
    • Pokud jste propadli detektivkám Dominika Dána, zakroužkujte si v kalendářích květen a srpen. Vyjdou romány Smrt na druhém břehu a Moucha.
    • V červenci vyjde publikace Harry Potter: Rekvizity a artefakty. Čtvrtá ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která seznamuje čtenáře s prací lidí, jenž vytvořili úžasné nálepky lahviček s lektvary, různé modely košťat, vybavení obchodu Kratochvilné kouzelnické kejkle, rozmanité kouzelnické hůlky, potřeby pro famfrpál a spoustu dalších předmětů.
    • Fanoušci Marissy Meyerové si jistě nenechají ujít její další retelling, tentokrát příběh Červené královny z Alenky v říši divů – ještě před Alenkou. Knihu Bez srdce vydá v květnu nakladatelství Egmont.
    • Londýn, chladný prosinec roku 1888. Sherlocku Holmesovi je 34 let a po katastrofálním vyšetřování případu Jacka Rozparovače se opět uchýlil ke kokainu. Watson nedokáže svého přítele ani utěšit, ani ho vytrhnout z letargie – když tu přijde z Paříže podivně zašifrovaný dopis. Máte-li rádi slavného detektiva, nastavte si upozornění na vydání románu Umění v krvi – Dobrodružství Sherlocka Holmese.
    • Společná knížka ultramaratonce, trenéra a propagátora běhu Miloše Škorpila a spisovatele a aforisty Pavla Kosorina je úplně jiná než ostatní knihy o běhání, které znáte, a vyjde 22. března. Modrou knížku o běhání a o životě vydá nakladatelství Esence.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    Zveřejněn byl trailer filmové adaptace knihy Po strništi bos od Zdeňka Svěráka. Česká premiéra je naplánována na 17. srpna. Film režíroval Jan Svěrák, v hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Jan Tříska, Viera Pavlíková, Oldřich Kaiser, Zuzana Stivínová, Hynek Čermák a další.

    Podívejte se na první trailer seriálové adaptace young adult románu Proč? 13 x proto, který 31. března uvede Netflix.

    16. března jde do českých kin hraná Kráska a zvíře od studia Disney. Podívejte se na nové klipy.


    5. května má světovou premiéru filmová adaptace knihy Večeře od Hermana Kocha s Richardem Gerem v hlavní roli. Uvedení v českých kinech zatím nebylo potvrzeno.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Buzfeed.com, Art.ihned.cz

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *